Hlavní obsah

Únos dcery organizoval i policista, řekl podnikatel

V kauze své unesené dcery v pondělí vypovídal coby svědek vlivný kroměřížský podnikatel Radomír Vybíral, který je už více než deset let za mřížemi, mj. kvůli daňovým podvodům. Tvrdil, že do případu je zapojených více lidí, a to včetně bývalého elitního policisty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krajský soud ve Zlíně rozplétá případ únosu mladé ženy z Kroměříže z roku 2014. Rozsudek nad pěticí aktérů únosu by měl padnout v závěru června. Dva z obžalovaných svou vinu doznávají a žalobce pro ně navrhuje podmínečný trest. Dalším třem mužům pak navrhuje osmileté až jedenáctileté vězení. Všichni tři svou vinu odmítají.

Chtěli 100 milionů

Podle žalobce i otce unesené chtěli únosci od Vybírala výkupné. Ženu v Kroměříži natlačili do přistaveného vozu, několikrát ji udeřili pěstí, spoutali jí ruce za záda a přes hlavu dali plátěný pytel. Pustili ji, až když jim slíbila sto milionů korun.

Česko vydalo do Německa údajného spolupachatele únosu vietnamského podnikatele

Krimi

Podle Vybírala se na únosu podílel i bývalý elitní policista Marian Hanák, který byl v roce 2014 odsouzen za korupci a strávil další čtyři roky ve vězení.

„Organizoval únos mé dcery. Někdo roznesl, že jsem někde získal dvacet milionů eur a zakopal je na kroměřížském stadionu. Ta parta ty peníze hledala,“ podotkl Vybíral.

Jeho slova Hanák v pondělí odmítl: „Je to holý nesmysl, Vybíral je blázen, měl by jít na psychiatrii. Je to velký fabulátor, který spojuje nespojitelné.“

Reklama

Výběr článků

Načítám