Hlavní obsah

Ukradl autobus na Liberecku, autem projel vrata

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Hned z několika trestných činů obvinili liberečtí policisté 28letého muže, který se přiznal, že v červenci ukradl v Hrádku nad Nisou autobus z parkoviště. Při vyšetřování se ukázalo, že se pak ještě vloupal do dalších aut i prodejny s pečivem, navíc je to podle policie recidivista. Soud muže poslal do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež autobusu v Hrádku nad NisouVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté z Liberce pátrali po zloději autobusu městské hromadné dopravy od 18. července, kdy vozidlo zmizelo z parkoviště v Hrádku nad Nisou a pak se našlo v Liberci. Krádež zachytila bezpečnostní kamera.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že muž má na svědomí i další krádeže. Tři dny po odcizení autobusu ho načapali pracovníci bezpečnostní agentury, když prohledával auto odstavené v areálu firmy ve Vratislavicích. Hlídači muže předali policistům, kteří mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání krádeže. Tehdy ještě nevěděli, že se jedná o člověka, který v Hrádku sebral autobus.

Delikvent si nedal pokoj a zkoušel zlodějské štěstí dál. Policisté tak řešili znovu vloupání do zaparkovaných aut ve Vratislavicích 31. července. Ve dvou autech sice nenašel nic, co by se dalo ukrást, třetím se ale rozhodl odjet. „Namířil si to uličkou mezi několika zaparkovanými vozy ven z areálu. Než však dojel k bráně, stihl nabourat tři z nich,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Foto: Policie ČR

Zloděj projel bránou, pak vrazil do sloupu

Nakonec chtěl projet bránu, jenže ta nárazu odolala, tak prorazil plot vedle. „Dostal se ale do areálu sousedící firmy. Projel kolem administrativních budov a rozhodl se i zde vyjet na nedalekou hlavní silnici branou,“ uvedl mluvčí. Tentokrát bránu sice prorazil, po půl kilometru ale vrazil do sloupu trolejového vedení. Policejní hlídka muže na místě zadržela a naměřila mu 1,3 promile.

„Množství zajištěných stop z těchto případů přivedlo kriminalisty vyšetřující odcizení autobusu právě ke konfrontaci s 28letým mladíkem. Nezapíral a s muži zákona spolupracoval. Kromě toho také přiznal případ vloupání do stánku s pečivem, ke kterému došlo v Liberci již na sklonku června,“ upřesnil Robovský.

Foto: Policie ČR

Policie muže obvinila z krádeže a dalších trestných činů

Podle policie se jedná na Liberecku o známou firmu, muž byl již v minulosti za krádeže soudně trestán, navíc nikdy neměl řidičák. Kriminalistům sám zmínil, že za volant odcizeného autobusu usedl pod vlivem alkoholu. Policisté muže obvinili z několika trestných činů a soud ho poslal koncem srpna do vazby.

„Liberečanovi v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Škoda, kterou svým řáděním způsobil, dosáhla na bezmála tři čtvrtě milionu korun,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám