Hlavní obsah

Účetní podle policie v tichosti vysála z firmy na Šumpersku skoro 1,5 milionu

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 1,35 milionu korun ze společnosti na Šumpersku „odklonila“ podle policie za zhruba 3,5 roku na své účty starší žena, která jí vedla účetnictví. Hrozí ji za to až pět let za mřížemi. Právo o případu v úterý informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ženě bylo na základě smlouvy o poskytování účetních služeb svěřeno mimo jiné také nakládání s finančními prostředky.

Policie obvinila pošťačku z Klatovska za zpronevěru v nouzovém stavu

Krimi

Zneužívala ale při tom podle kriminalistů plnou důvěru jednatele společnosti. Ten byl nakonec postupem času upozorněn na chyby v účetnictví a nechal si zpracovat daňový audit.

Opatrovník na Sokolovsku obíral svého svěřence, z peněz platil dluhy

Krimi

„Částky neoprávněně vyplácené na své účty, celkem v 95 případech, pak účetní vydávala za vícenáklady, které s vedením účetnictví měla. Samotné společnosti je však průběžně nijak neúčtovala,“ vysvětlila mluvčí.

Okradli mě a spoutali, ohlásil dlužník fingovanou loupež na Blanensku

Krimi

Škodu vyčíslili policisté na 1 350 000 korun. Věk obviněné policie nesdělila, mluvčí hovořila pouze o starší ženě. Za zpronevěru, při které pachatel způsobí větší škodu (půl milionu a více), hrozí podle trestního zákoníku až pětiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám