Hlavní obsah

U Zdechovic na Pardubicku hoří skládka s odpady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdechovice

U Zdechovic na Pardubicku od podvečera hoří odpady na skládce. Na místě je 14 jednotek hasičů. Monitorují i ovzduší. Lidé v okolí by neměli větrat a zbytečně vycházet ven. Řekla to mluvčí hasičů Vendula Horáková.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár skládkyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle hasičů jsou na skládce i pneumatiky, které se používají k zatížení odpadu. Ředitel společnosti Bohemian Waste Management Jiří Pražák řekl, že pneumatiky na skládce žádné nejsou.

Požár se nejspíš rozšířil od horkého popela z kamen, který někdo hodil do popelnice a svozový vůz vyklopil na skládce, řekl Pražák. "Bohužel se to čas od času stane. Je to náhoda, sejde se víc faktorů včetně velkého větru. Je to věc, která se nedá ovlivnit," řekl Pražák.

Foto: Aktu.cz

Požár skládky

Skládka začala hořet po páté hodině. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Povolali i kolegy ze Středočeského kraje. Zatím požár nelokalizovali. Podle Horákové skládky hoří dlouho. Oheň bude hasit také kontejnerový automobil s pěnidlem. Vůz Institutu ochrany ovzduší z Lázně Bohdaneč monitoruje vzduch, dodala Horáková.

Foto: Aktu.cz

Požár skládky

Starostové obcí dostali od hasičů textovou zprávu, aby lidé kvůli kouři raději nevětrali. "Vítr nefouká směrem na obec, kouř k nám nejde," řekl starosta Zdechovic Radomír Stříška.

Zdechovickou skládku provozuje firma Bohemian Waste Management, kterou společnost založila spolu s Hradcem Králové a Pardubicemi, které mají po 20 procentech. Na skládce se ukládají odpady z obou krajských měst a dalších obcí.

V Praze muselo na sto lidí opustit hotel kvůli požáru

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám