Hlavní obsah

Tornádo nasálo psa, našli ho na druhé straně vsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská Nová Ves

Při likvidaci a řešení následků smrtícího tornáda, které se ve čtvrtek řítilo několika obcemi na Břeclavsku, potřebovala ošetření také řada zvířat. Ze sutin obyvatelé tahali zejména psy a kočky, zvěrolékaři ošetřili také slepice, králíky nebo ptáčata. Šťastný konec měl příběh psa v Moravské Nové Vsi, kterého mohutný rotující vír nasál a odnesl pryč, zvíře pak našli potlučené a otřesené na druhé straně obce.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Veterinární záchranná služba v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku.

Článek

Veterináři postavili v Moravské Nové Vsi svůj stan na ošetřování hned vedle záchranářského již v pátek a jejich péči potřebovalo zhruba 40 zvířat.

„Kromě psů a koček jsou to slepice, králíci nebo ptáčata. Většinou s nimi chodí majitelé, ale ošetřili jsme i bezprizorné psy,“ popsala situaci Alena Vrátná z pražské veterinářské služby Pet-medic, která v místě působí.

V Brdech našli uhynulého orla a další zvířata, podezření je na otravu karbofuranem

Krimi

Některá zvířata bouřku nepřežila, část museli veterináři odesílat do Brna na rentgen nebo jiná vyšetření, na která nemají ve stanu prostor ani přístroje.

„Zvířata jsou většinou v šoku a vystresovaná. Měli jsme tu třeba i psa, který letěl tornádem vzduchem a našli ho na druhé straně obce. Naštěstí byl jen potlučený, pomačkaný a v šoku,“ zmínila Vrátná.

Neuvěřitelně autentické video z Lužic.Video: Twitter Policie ČR

O jak velkého psa šlo, případně plemeno, zvěrolékaři neupřesnili, jeho fotka rovněž není k dispozici.

Bouřky zasáhly Břeclavsko a Hodonínsko ve čtvrtek večer. Součástí byly i kroupy o velikosti míčků a tornádo o síle přes 200 kilometrů za hodinu.

Muž zachraňoval psa ze čtyřmetrové vpusti, musel volat hasiče

Krimi

Bouře poničily 1200 domů, přes 70 bude zbouráno. Vyžádaly si šest lidských životů – nejdřív se jednalo o pět lidí, později zemřelo v nemocnici také dvouleté dítě.

Zraněných přímo při bouři zdravotníci napočítali na desítky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám