Hlavní obsah

Chtěla skočit z mostu, díky psovi změnila názor

Novinky, Martin Vlk

Nového hrdinu mají v anglickém Devonu. Je jím pes jménem Digby, jenž výraznou měrou přispěl k záchraně ženy, která chtěla v úterý skokem z mostu spáchat sebevraždu. Když hnědého chlupáče, kterého na místo přivezli hasiči, viděla, usmála se a svůj záměr přehodnotila, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Digby zachránil ženě život.

Článek

Incident se odehrál na dálničním mostě nedaleko města Exeter, z něhož byla mladá žena rozhodnutá skočit a ukončit tím svůj život.

Na místo přijela policie včetně vyjednávačů, hasiči i záchranka. Ti se společnými silami snažili ženu od jejího záměru odradit, úspěch ale přišel až poté, co se na scéně objevil pes Digby.

„Jednoho z členů hasičského sboru napadlo přivézt Digbyho, našeho ‚zklidňujícího‘ psa,“ řekl mluvčí tamních hasičů s tím, že Digby je plnohodnotným členem jejich týmu, který již dříve asistoval u terapeutických sezení pro záchranáře, již byli vystaveni traumatu.

„Když Digby dorazil, mladá žena se na něj okamžitě podívala a usmála se,“ dodal mluvčí hasičů. „Následně jsme se jí zeptali, zda by nechtěla přelézt zábradlí a přijít za Digbym, s čímž naštěstí souhlasila,“ popsal vypjatou situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám