Hlavní obsah

Strhl řidičce volant do protisměru, soud mu zvýšil trest na 15 let

– Olomouc

Olomoucký vrchní soud ve středu zvýšil 40letému Martinu Majlingovi trest za úmyslné stržení volantu při jízdě autem na Novojičínsku ze sedmi na patnáct let. Soud čin překvalifikoval z pokusu těžkého ublížení na zdraví, za což muže odsoudil ostravský krajský soud, na pokus o vraždu, z kterého byl původně obžalován.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Martin Majling u soudu (1. října 2020)

Článek

Incident se stal v květnu roku 2017 v katastru Klimkovic na Novojičínsku. Majling měl podle soudu vztek, protože o šest let mladší přítelkyně se s ním v ten den rozešla, pohádali se a byl opilý.

Rozsudek nepadl, obžalovaného z pokusu o vícenásobnou vraždu nenašli

Krimi

Ve chvíli, kdy jeli rychlosti zhruba 80 kilometrů v hodině, jí strhl volant doleva. V protisměru zrovna jelo auto se dvěma lidmi. Díky tomu, že se přítelkyni podařilo volant strhnout zpátky, o sebe auta jen škrtla bokem.

Vzápětí muž ženě strhl volant ještě jednou. Na to už řidička nestihla reagovat a s vozem vyjela ze silnice, kde narazila do břehu potoka. Při nárazu žena utrpěla pohmožděniny, obžalovaný vyvázl bez závažnějších zranění.

Státní zástupce Vít Legerský k případu, kdy muž nebezpečně zasáhl přítelkyni do řízení auta (1. října 2020).Video: Aleš Honus, Právo

Podle soudu se muž jednání dopustil zákeřně, a to vůči blízké osobě, sebevražedné jednání v dané chvíli znalci vyloučili.

Muž byl původně obžalován z pokusu o vraždu, na pokus o těžké ublížení na zdraví překvalifikoval čin ostravský krajský soud. Ten dospěl k tomu, že šlo o záměrný manévr, není ale důkaz, že by měl muž v úmyslu někoho zabít.

Řidič chtěl zabít sebe i spolujezdce, uvedla policie k honičce s autem na Vysočině

Krimi

Vrchní soud měl ovšem opačný názor, při jednání doplnil dokazování ze strany protijedoucího řidiče i znalkyně. Ta nevyloučila, že svým jednáním mohl muž způsobit i smrtelné následky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám