Hlavní obsah

Smrt exšéfa slovenské policie ve vazbě byla sebevražda, uzavřela komise

Bratislava

Komise vytvořená slovenskou ministryní spravedlnosti Márií Kolíkovou nezjistila nic, co by zpochybňovalo, že bývalý policejní prezident Milan Lučanský za mřížemi spáchal sebevraždu. Členové komise to uvedli na páteční tiskové konferenci.

Foto: Policie SR

Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský.

Článek

Komise, v níž zasedli i zástupci opozice a bývalá česká ombudsmanka Anna Šabatová, vyslechla všechny dozorce, kteří měli služby u Lučanského. Přístup k lékařským zprávám a k závěrům pitvy však komise neměla.

„Komise nezjistila skutečnosti, které by zpochybňovaly informaci, že příčinou smrti bylo sebepoškození pana Lučanského,“ řekl předseda komise Tomáš Čitbaj, který v ní zastupoval kancelář slovenské ombudsmanky.

Lučanský se oběsil na horní posteli, tvrdí zveřejněné dokumenty

Evropa

Se závěry komise nesouhlasili dva její členové, a to Marian Kotleba z opoziční Lidové strany Naše Slovensko a bývalá ministryně vnitra Denisa Saková z rovněž opoziční strany Hlas-sociální demokracie expremiéra Petra Pellegriniho. Hlasování se nezúčastnil poslanec Marián Saloň z opoziční strany Směr-sociální demokracie. Komise měla sedmnáct členů.

Vězeňská stráž odmítá nést vinu na Lučanského zranění a smrti

Evropa

Lučanský byl po výslechu 3. prosince 2020 zadržen, obviněn z přijímání úplatků a zneužití pravomocí veřejného činitele. Soud na něj uvalil vazbu. Bývalý policejní prezident byl ve vazbě v Prešově, kde se 29. prosince 2020 oběsil na teplákové bundě. Druhý den v nemocnici zemřel.

Bývalý šéf slovenské policie se ve vazbě pokusil o sebevraždu. Je v kritickém stavu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám