Hlavní obsah

Muž strhl přítelkyni volant a auto havarovalo. Nic si nepamatuji, řekl soudu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ojedinělý případ pokusu o vraždu projednává od čtvrtka Krajský soud v Ostravě. Čtyřicetiletý Martin Majling se zodpovídá z toho, že během jízdy autem, které řídila jeho bývalá přítelkyně, strhl řízení tak, aby vjeli do protisměru a srazili se s protijedoucím vozidlem. Jen díky duchapřítomnosti řidičky nedošlo k tragédii.

Státní zástupce Vít Legerský k případu, kdy muž nebezpečně zasáhl přítelkyni do řízení autaVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Incidentem podle státního zástupce Víta Legerského vyvrcholily v květnu 2017 dlouhodobé rozpory mezi oběma partnery, kteří se v té době rozcházeli.

„Jako spolujezdec (Majling) poškozené uchopil rukou volant a strhnul řízení vozidla do protisměru. Řidičce se podařilo částečně zkorigovat směr jízdy vozidla tak, že zabránila čelní srážce, došlo ale k tečnému střetu obou vozidel,“ řekl státní zástupce.

Náraz odhodil auto v Ostravě na sloup, mladý řidič zemřel

Krimi

Poté Majling strhl řízení auta podruhé. Tomu se již řidička nebyla schopna ubránit a automobil vyjel mimo vozovku, kde skončil v příkopu. Řidička i spolujezdec byli lehce zraněni.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný si u soudu kryl obličej rouškou.

„Pouze shodou šťastných okolností nebyla způsobena závažná až smrtelná poranění. Tímto jednáním se obžalovaný podle našeho názoru dopustil pokusu o zvlášť závažný zločin vraždy a zároveň přečinu poškození cizí věci,“ dodal Legerský.

Cyklistka, která v Ostravě smetla dítě a ujela, se přihlásila policii

Krimi

Martin Majling u soudu řekl, že si na průběh jízdy ani nehodu nepamatuje. „Není ale pravda, že šlo o pokus o vraždu. S tím nesouhlasím,“ tvrdil novinářům i následně soudci.

Majlingovi hrozí v případě prokázání viny až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Hlavní líčení bude pokračovat v pátek výslechy svědků a na řadu se dostanou i znalci. Zatím nelze předjímat, kdy by mohl být vyhlášen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám