Hlavní obsah

Střelec z Trutnova skončil na psychiatrii

Trutnov

Střelec, jenž v polovině letošního března vyprovokoval na benzínce v Trutnově přestřelku s dvoučlennou hlídkou městské policie, skončil v péči vězeňských psychiatrů. Znalci doporučili 28letého muže umístit do zabezpečovací detence.

Zadržení podezřeléhoVideo: Policie ČR

 
Článek

Zabezpečovací detence střežená vězeňskou službou není, na rozdíl od délky soudem stanového trestu, časově omezena.

Přestřelka na pumpě v Trutnově. Zloděj i strážník skončili v nemocnici

Krimi

„Muž, jemuž hrozil až šestiletý trest, nebyl v době činu příčetný a není schopný účasti v trestním řízení. Vyšetřovatel případu proto podal státnímu zástupci návrh na zastavení trestního stíhání z násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí královéhradecké krajské policie Iva Kormošová.

Foto: Jan Bartoš, .

Benzínová čerpací stanice, kde došlo ke střelbě.

Muže přistihli strážníci, přivolaní obsluhou pumpy, při krádeži čtyř limonád z chladicího boxu. Zloděj, jenž doposud neměl konflikt se zákonem, vystřelil na jednoho z městských policistů z plynové pistole. Lehce ho zranil na hlavě.

„Zranění si vyžádalo krátkou hospitalizaci v trutnovské nemocnici. Pokud by rána z bezprostřední blízkosti směřovala do oka, mohl o něj přijít. Šlo o první podobný útok na strážníka v historii trutnovské městské policie,“ konstatoval šéf Městské policie v Trutnově Radek Svoboda. Cílem mužova útoku se stalo i policejní auto, které značně poškodil.

Foto: Policie ČR

Muž měl v autě mj. i pistolovou kuši.

Policisté v mužově voze, jímž k pumpě přijel, zajistili slušný zbrojní arzenál v podobě plynové pistole s náboji, opakovací pistolové kuše s šípy, vrhacích hvězdic a nožů. Zbraně vyhodnocené znalci jako zdraví nebezpečné doplňovaly zásobníky, nábojový pás s nefunkčními náboji a páčidlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám