Hlavní obsah

Přestřelka na pumpě v Trutnově. Zloděj i strážník skončili v nemocnici

Právo, Novinky, ok, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Na strážníky městské policie střílel ve čtvrtek nad ránem 28letý muž v Trutnově. Přistihli jej při krádeži. Strážníci střelbu opětovali. Střelec i strážník utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice.

Zadržení podezřeléhoVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie byla k případu přivolána kolem čtvrté hodiny ranní. Podle mluvčí policie Ivy Kormošové strážníci na pumpě řešili s mužem krádež čtyř lahví limonád, které podezřelý nezaplatil a odešel. Pokladní proto zavolala městskou policii. Muž hlídku nejdříve napadl slovně a pak začal střílet. Hlídka střelbu opětovala a muži se podařilo ujet.

Muž bral chlapce na honitbu s cizí zbraní, policie ho vyšetřuje pro pytláctví

Krimi

„Podezřelého, který z místa ujel, se podařilo policistům zadržet. Kvůli jeho zranění byla přivolána záchranná služba, která jej převezla do nemocnice. Muž je mimo ohrožení života,“ řekla Novinkám Kormošová.

Zloděj skončil s kulkami v hrudníku a horní končetině v královéhradecké fakultní nemocnici. „Nebyl v ohrožení života a během transportu byl při vědomí,“ přiblížil mluvčí královéhradecké krajské záchranky Ivo Novák. Policie následně našla v autě střelce dvě kuše a jednu střelnou zbraň, pravděpodobně plynovou. Všechny zbraně byly předány ke znaleckému zkoumání.

Na Trutnovsku se porvaly skupiny teenagerů. Napadly i strážníka

Krimi

Jednatřicetiletý strážník utrpěl po výstřelu lehké poranění hlavy. Zranění si vyžádalo krátkou hospitalizaci v trutnovské nemocnici. „Měl ohromné štěstí. Pokud by rána z bezprostřední blízkosti, byť údajně plynovou pistolí, směřovala do oka, mohl o ně přijít, nebo dopadnout ještě hůře. Způsobit vážná zranění může i plynovka, zvlášť když ji někdo přiloží k hlavě. Šlo o první podobný útok na strážníka,“ konstatoval šéf trutnovské městské policie Radek Svoboda.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin násilí proti úřední osobě a přečin poškození cizí věci, za což hrozí trest odnětí svobody až šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám