Hlavní obsah

Starostka Vejprt: Policista byl pohotový, ale byla to týmová práce

Právo, ape
Chomutov

Starostka Vejprt Jitka Gavdunová (ODS) ocenila rychlý zásah a pomoc všech přítomných po nedělním požáru v domově pro mentálně postižené. Vyzdvihla nejen pomoc hasičů, ale také pracovníků domova, místostarosty i zasahujícího policisty, kterého chce vyznamenat prezident Miloš Zeman.

BEZ KOMENTÁŘE: Police vyšetřuje příčiny požáru ve VejprtechVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

„Strašně mu děkuji, že byl tak pohotový, ale trošku bych to uvedla na správnou míru. To byla týmová práce. Bez pomoci hasičů, kteří tam byli stejně rychle jako policie, bez pomoci lidí, kteří tam pracují, by sám do toho kouře nemohl. Určitě strašně obdivuju také svého místostarostu, který leží doteď v nemocnici, protože se snažil také rychle pomoci,“ řekla starostka Gavdunová.

Právu se podařilo zkontaktovat manželku policisty, ta řekla, že její manžel se k události vůbec nechce vyjadřovat.

Zeman ocení policistu, který zachránil 10 lidí ve Vejprtech

Krimi

„V této krizové situaci nemůžeme vyzdvihnout jen jednoho. Samozřejmě jenom to, že má někdo odvahu, nedívá se na svůj život a vleze do takového pekla, aby pomohl, je strašně obdivuhodné,“ doplnila starostka.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah po požáru ve VejprtechVideo: Aleš Pelikán, Právo

V nemocnici skončil jak zasahující policista, tak místostarosta Vlastimír Volín (STAN). Policista byl propuštěn domů po ošetření, místostarosta by měl být propuštěn během pondělí.

Klientům pomáhal v neděli ráno i ředitel Městské správy sociálních služeb Vejprty Viktor Koláček. „Když jsem přijel na místo, tak byla námraza a sanitkám došla kapacita, takže jsme vzali naše devítimístné auto a hledal se řidič. Nakonec se všichni báli jet, já sem jezdím 50 kilometrů z Hory Svaté Kateřiny, tak jsme se nebál,“ řekl Právu Koláček.

Chtějí sbírku

Město Vejprty chce zřídit sbírkový účet. Radnici se totiž ozývají lidé, města i firmy, kteří by chtěli přispět. „Na základě reakce lidí bychom k tomu chtěli přistoupit hned. Bohužel není to v pravomoci obce zřídit si takovýto účet, takže musíme nejdřív svolat mimořádné jednání rady města a potom požádat o schválení krajský úřad,“ řekla Gavdunová s tím, že to chce město udělat co nejdříve. „Lidi jsou velmi solidární, jsem tak mile překvapena a strašně za to děkuju,“ doplnila starostka.

Hasiči nepožádali o pomoc německé kolegy, i když jsou přes potok, stěžuje si starostka Vejprt

Krimi

Město se chce nyní ujistit, že i ostatní domovy ve městě, kterých je dohromady desítka, jsou bezpečné. „Myslím, že vedení Městské správy sociálních služeb udělá samo okamžitě vše pro to, aby se ujistilo, že ostatní domovy jsou v pořádku,“ uvedla Gavdunová.

Na městský úřad ve Vejprtech dorazily v pondělí ráno pracovnice Úřadu práce, které řeší okamžitou pomoc pro postižené. „My jsme opatrovníky dvanácti přeživších klientů, celkem 15 má opatrovníky jiné, buď je to rodina, nebo obec ze které pocházejí. My každopádně budeme řešit pomoc v hmotné nouzi pro všechny,“ dodala starostka.

Starostka Vejprt Jitka Gavdunová (ODS)Video: Aleš Pelikán, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám