Hlavní obsah

Spor o prodej auta vygradoval v bitku, soud poslal do vazby dva muže

Právo, pab
Plzeň

Kriminalisté ve čtvrtek zadrželi dva muže ve věku 21 a 23 let ze severního Plzeňska a obvinili je z pokusu o vraždu a ublížení na zdraví. Soud v pátek poslal oba do vazby. Jejich zatčení souvisí s bitkou z letošního května ve Všerubech u Plzně, která se strhla po vygradovaném sporu o prodej osobního automobilu. Tehdy se do ní zapojilo několik lidí ze dvou znesvářených rodin.

Obvinění mladíci přicházejí na vazební jednáníVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Soud poslal oba podezřelé do vazby z obavy, že by se mohli na svobodě skrývat a vyhýbat se tak trestnímu řízení, případně by mohli pokračovat v trestné činnosti.

„Obvinění nejprve zaútočili kopanci a basebalovou pálkou na jednoho muže. Na dalšího muže, který se napadeného snažil vlastním tělem bránit, pak poštvali psa,“ uvedla státní zástupkyně, která dohlíží na vyšetřování případu.

Na ženu na Plzeňsku zaútočil staford, její syn střílel

Krimi

Oba napadení skončili v nemocnici, jeden se zlomenou lebkou a druhý s vytrženým kusem masa na noze. „Útok na prvního z mužů byl veden opakovaně do hlavy, a to velkou silou. Podle znalců jen souhrou šťastných náhod nedošlo k fatálnímu následku,“ upozornila žalobkyně.

Podle ní museli být obvinění srozuměni s tím, že s ohledem na charakter útoku mohou poškozenému přivodit smrt. Hrozí jim až 18 let vězení.

Po napadení tyčí skončil muž na Plzeňsku v nemocnici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám