Hlavní obsah

Sourozenci z Jesenicka zameškali ve škole 600 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Šest set hodin zameškala minulý rok dvojice sourozenců z Jesenicka ve škole. Zhruba 400 hodin jim omluvila matka, další měli neomluvené. Matka je podle policie nepřipravovala do školy a nedbala ani na jejich hygienu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle počtu zmeškaných hodin děti do školy téměř nechodily. "Když už děti do školy přišly, nebyly připraveny do vyučování, neměly napsané úkoly, nenosily školní pomůcky a jejich matka nedbala na jejich dostatečnou osobní hygienu," uvedla mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Chlapec z Ostravy ve škole zameškal 700 hodin. Matce hrozí pět let vězení

Krimi

Matka byla kvůli tomu předvolána před výchovnou komisi, která ji poučila o povinnosti školní docházky dětí. Podle policie se ale nic nezměnilo a žena byla obviněna z ohrožování výchovy dítěte. Za stejný čin byla podle Neubauerové pravomocně odsouzena již v uplynulých třech letech. Nyní jí hrozí až pět let vězení.

Podobných případů policie vyšetřuje v Olomouckém kraji několik do roka. Například letos na jaře přerovští policisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte babičku dvanáctileté dívky, která od začátku školního roku zameškala 460 vyučovacích hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám