Hlavní obsah

Slyšela jsem dupání a pak jsem měla ruce na obličeji, popsala oběť útok na Opatově

– Praha
Novinky, kl, ok

Jedna z přepadených žen, kterou napadl v Praze sériový útočník, se rozhodla popsat svůj otřesný zážitek veřejnosti, aby především ženy upozornila, aby byly opatrné. Třiadvacetiletá Natalie si nyní na svou obranu pořídila osobní alarm a uvažuje také o kurzu sebeobrany.

Rozhovor s dívkou, kterou přepadl útočníkVideo: Novinky

 
Článek

Policie o sérii útoků na mladé ženy informovala minulý týden v pátek a zveřejnila záznam ze 7. června, kdy se útoky s nožem odehrály. První se stal v Letňanech, druhý na Opatově u kolejí Blanice a třetí v ulici Jana Růžičky, kde se cílem útoku stala právě 23letá Natálie.

Násilník s nožem v Praze napadá mladé ženy, zaútočil třikrát během noci

Krimi

„Vystupovala jsem z autobusu a koukala jsem se kolem sebe, jestli není někdo nebezpečný, ale nikoho jsem neviděla. Pak jsem uslyšela dupání a někdo se mi pověsil na záda. Prvně to bylo tak, že mi položil ruce na obličej a na oči,“ vylíčila začátek přepadení Natálie.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z brutálního napadeníVideo: Policie ČR

Nebyl to podle ní žádný tlak, takže jsem si myslela, že je to někdo známý. „Proto jsem byla taková poddajná, tělo mi vypovědělo. Dotyčný měl prostor mě zpacifikovat a pevně mě stisknul. Když jsem otočila hlavu, dostala jsem pěstí a skácela se na zem. Poté jsem na chvíli ztratila vědomí a probudil mě až křik nějakého zachránce,“ popsala poškozená.

Zachránce nezná

Následně utekla a přepadení oznámila policii, se kterou doteď spolupracuje. Dle svých slov je nyní hodně obezřetná a má trauma, především když se setmí. V noci začala vyhledávat hloučky lidí, aby nebyla sama.

Policii se přihlásila žena, která o vlásek unikla sériovému útočníkovi

Krimi

„Pepřový sprej jsem si dala z batohu do náprsní kapsy a objednala jsem si ještě osobní alarm, protože ten je pro ženu lepší. U alarmu jen trhnete kroužkem a spustí se houkání,“ konstatovala Natalie s tím, že pomoc psychologa zatím nevyhledala.

Poškozená zmínila, že doteď neví, kdo ji napadl, ale ani kdo ji zachránil. Neuvědomuje si, zda mohl být útočník pod vlivem alkoholu či drog. Neslyšela jsem, že by něco řekl, takže nevím, zda je to Čech. Nůž jsem neviděla.

Poškozená byla na lékařském vyšetření, kde jí doktoři řekli, že má prasklou žílu v oku a hnula si čelistním pantem. Hlava však byla v pořádku. „Chci touto zpovědí také upozornit ostatní, aby na sebe dávali pozor. Celé se to stalo tak rychle, že pokud na to není člověk trénovaný, tak z mé strany už není co radit. Je dobré si pořídit nějaké obranné prostředky. Přemýšlím také o kurzu sebeobrany,“ uzavřela Natálie.

Útočníka policie dosud nechytila, případ nadále vyšetřuje. Další útoky však zatím nezaznamenala.

Reklama

Výběr článků

Načítám