Hlavní obsah

Sedmnáctiletý opilec nezvládl dechovou zkoušku. Když zvýšil hlas i na matku, dostal pouta

Novinky, kub
Praha

Silně opilého mladíka umravňovali strážníci v Praze, kde na ně dorážel během nevydařené dechové zkoušky. Mladíka našli na hřišti na Černém Mostě samotného poté, co se z místa rozutekl hlouček ostatních teenagerů, jakmile viděli strážníky. Agresivního mladíka nezastavila v nadávání ani jeho matka, kterou strážníci přivezli, kýžený výsledek přinesla až pouta.

Opilý mladík dorážel na strážníky v Praze Video: MP Praha

 
Článek

Strážníci si všimli skupiny mladých lidí před týdnem v parku U Čeňku, děti podle všeho pily alkohol. O incidentu informovala v úterý mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Když parta zahlédla uniformy, rozutekla se do okolí. Až na jednoho z členů, kterého v pohybu i myšlení omezoval požitý alkohol.

„Vedle mladíka viditelně zmoženého alkoholem se povalovala láhev vodky a plechovky s míchaným nápojem piva a tequilly. Provést dechovou zkoušku se strážníkům u 17letého mladíka opakovaně nepovedlo, nebylo možné ji u něj vůbec dokončit,” popsala mluvčí.

Hajlující dvojice tahala v pražském autobusu dítě z kočárku

Krimi

Strážníci pak při zjišťování kontaktu na zákonné zástupce chlapce přivezli z jeho bydliště matku. „Pubescent neustále dorážel na přítomné strážníky, neovládal se a hlas zvýšil také na svou mámu. Jeho agresivita gradovala. Do strážníků se snažil strkat, nadával jim, jejich výzvy ignoroval, sníženou motoriku ovládal čím dál méně,” sdělila Seifertová.

Podle strážníků hrozilo zranění hlídky, dostali proto mladíka na zem pomocí chvatů a nasadili mu pouta.

Nutrie vystrašila motoristu v Kroměříži, uklidnili ho až strážníci

Krimi

Záchranáři pak opilce přepravili do nemocnice, po cestě v sanitce se podařilo uskutečnit dechovou zkoušku s výsledkem 2,14 promile.

Strážníci případ předali sociálce. „Následně bylo zjištěno, že dotyčný má již přidělenou sociální kurátorku. V evidenci přestupků pak hlídka zjistila, že již v minulosti s ním městská policie řešila přestupky neuposlechnutí výzvy úřední osoby a rušení nočního klidu,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám