Hlavní obsah

Poslední otvíračku hospod vzali někteří lidé v Pardubicích poctivě

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Výzvu na sociálních sítích o tom, že „pít by měli v posledních hodinách otevřených hospod zejména profíci, co toho hodně zvládnou”, vzali někteří doslova. V úterý například už v pět odpoledne skončil v Pardubicích ve společnosti strážníků a záchranářů čtyřiačtyřicetiletý, rekordně opilý muž.

Foto: MP Pardubice

S takto vysokou hodnotou alkoholu v dechu se strážníci v Pardubicích často nesetkávají

Článek

„I přesto dokázal podstoupit dechovou zkoušku s očekávaně vysokým výsledkem, a to 4,37 promile. Druhým odpadlíkem byl přesně s koncem zavíračky, tedy v osm večer i devětašedesátiletý muž, kterého od popíjení neodradily ani nedávno prodělané zdravotní komplikace. Možná i právě proto stačilo takové množství alkoholu, po kterém nadýchal 1,49 promile,“ uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Kouřili, pili a bavili se. Policie zarazila piknik v zámecké zahradě

Krimi

Posledním byl devětačtyřicetiletý muž, kterého hlídka našla, jak leží na silnici vedle svého jízdního kola. Muž si stěžoval na bolest nohy. V dechu měl 2 promile a na koleni pořádnou bouli. Na místo tedy byla přivolána záchranka, která muže, stejně jako ty dva předchozí, odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Koronavirus

„Připomínáme, že dneškem, tedy středou, platí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti a restaurace mohou mít otevřena pouze výdejová okénka, a to do 20 hodin. Strážníci mohou postihovat porušení krizových a mimořádných opatření v souvislosti s koronavirem příkazem na místě a mohou uložit pokutu až do výše 10 tisíc korun,“ dodala Klementová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám