Hlavní obsah

Sedmnáctiletý mladík měl na Vysočině zranit nožem taxikáře a sebrat mu auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Loupežné přepadení řidiče taxislužby vyšetřují kriminalisté na Vysočině. Šoféra měl zranit nožem a odjet s jeho autem teprve 17letý mladík, kterého policie zadržela a obvinila. Policisté mladíka prověřují na svobodě, v případě soudu mu za loupež hrozí pětileté vězení. Právní posouzení případu se ale ještě může změnit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Dana Čírtková. Mladík si podle ní zastavil taxi minulý týden v pátek krátce před půlnocí na náměstí v Havlíčkově Brodě.

„Do vozidla Škoda Superb se posadil na místo za řidičem vozidla a nechal se odvézt do Chotěboře. Zhruba deset minut před půlnocí, když projížděli po silnici II/344 za obcí Rozsochatec, mladík napadl řidiče taxislužby nožem a způsobil mu zranění,” popsala mluvčí incident.

Zraněný 47letý šofér zvládl auto zastavit a utéct, načež se ho podle vyšetřovatelů mladík snažil pronásledovat. Když ale taxikáře nedostihl, vrátil se k silnici a s autem odjel.

Policie obvinila dvě děti z Opavy z přepadení tří taxikářů

Krimi

Taxikáři později zastavil projíždějící řidič, který případ oznámil a poskytl mu základní ošetření. Záchranka oběť napadení převezla s vážným poraněním ruky do nemocnice.

Při následujícím pátrání policisté našli mladíka v ukradeném autě taxislužby, se kterým vjel u Chotěboře do příkopu. „Místem v tu dobu projížděl řidič osobního vozidla, který tuto dopravní nehodu oznámil na tísňovou linku,” upřesnila Čírtková.

U zadrženého mladíka, který se při nehodě lehce zranil na hlavě, policisté našli osobní věci taxikáře. Podezřelý sice nenadýchal alkohol, měl ale pozitivní test na drogy.

Amnestovaný okrádal v Praze taxikáře, vydával se i za kriminalistu

Krimi

Policie mladíka obvinila z loupeže spáchané se zbraní a z neoprávněného opatření platebního prostředku. Státní zástupce žádal o uvalení vazby, soud tomu ale nevyhověl, a mladík je tak vyšetřován na svobodě.

„Kriminalisté nyní zjišťují, co bylo motivem činu, a nelze vyloučit, že by mohlo v průběhu dalšího vyšetřování dojít ke změně právní kvalifikace. Taxikář po útoku nožem utrpěl vážná poranění ruky, ale v současné době je mimo ohrožení života. K případu nebudeme až do ukončení vyšetřování poskytovat žádné další informace, abychom neohrozili účel trestního řízení,” dodala Čírtková.

Reklama

Související články

Lupiče překvapil v taxíku policista

Přímo při činu přistihl lupiče ve městě Reading v americké Pensylvánii místní policista. Muž se pokoušel oloupit taxikáře, nevšiml si ale, že přímo za taxíkem...

Výběr článků

Načítám