Hlavní obsah

S batoletem podle obžaloby praštila o zeď. Omylem, hájí se žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Za to, že měla s pětiměsíčním dítětem dvakrát praštit o zeď, hrozí Denise Obdržalové (25) až 12 let za mřížemi. Dítě utrpělo mnohočetná zranění včetně toho, že osleplo a částečně ochrnulo, následky si ponese do konce života. Incident z loňského srpna začal v úterý rozplétat Krajský soud v Plzni. Žena, která v té době pobývala v azylovém domě v Rokycanech, se hájí, že dítěti ublížila omylem.

Za to, že podle obžaloby praštila s batoletem o zeď, hrozí ženě až dvanáct let vězeníVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

„Byla jsem vyčerpaná, byly dny, kdy jsem nejedla. Brala jsem si ho z postýlky, už jsem ho měla v náručí, pak se mi zamotala hlava a spadly jsme na bok. Trošičku plakal, měl trošičku červenou hlavu. Pak později se mi moc nepozdával, byl takový slabší a ospalejší. K doktorovi jsem s ním šla pak asi za čtyři nebo pět dní,“ uvedla žena.

Pediatr následně ženu poslal do nemocnice v Rokycanech a odtud dítě odvezla záchranná služba do Fakultní nemocnice v Plzni.

Žena následně odmítla u soudu dále vypovídat. Četla se tak její výpověď, kterou učinila na policii. Tam zaznělo, že s dítětem sice praštila o zeď, ale omylem. „Šla jsem si sednout na postel, vyndala jsem ho z postýlky a s ním v rukou jsem si sedla, neudržela jsem rovnováhu a bouchla jsem s ním omylem o zeď. To bylo ale jen jednou, taky se předtím stalo, že spadl z postele u bývalého přítele,“ zaznělo ve výpovědi.

Matka úmyslně zlámala kojenci ruce, tvrdí žalobkyně. Žena to u soudu popřela

Krimi

U soudu vypověděl také její bývalý přítel a otec dítěte. „Volala mi, že jí malej nechce jíst a pít, tak jsem se na něj pak přijel podívat. Malej měl červený ucho a v tom měl krev, tak jsem jí říkal, ať s ním jde k doktorovi. Ona mi říkala, že to bude dobrý, že se to umyje. Říkal jsem jí to asi čtyřikrát pětkrát, aby s ním šla. Šla s ním až pak někdy po týdnu,“ vypověděl muž.

Žena, která v té době v azylovém domě uklízela, u soudu uvedla, že viděla dítě s velkou modřinou na hlavě. „Přišla jsem uklízet, viděla jsem, že má malej krev v oku. Na to mi řekla, že mu praskla žilka. Pak si šla zakouřit myslím a já jsem vzala kočárek a všimla jsem si, že má malej modřinu přes půl hlavy. Na to mi řekla, že jí spadl z postele, když byla v koupelně,“ uvedla svědkyně.

Modřina přes půl hlavy

Podle znalce nebylo možné, aby takováto zranění dítě utrpělo pádem. „Docházelo k opakovanému fyzickému násilí proti hlavě, minimálně dvakrát. Bylo to vedeno značnou silou,“ uvedl znalec s tím, že na dítěti našel také mnohočetné krevní výrony různého stáří, které mohou svědčit o fyzickém týraní.

„Lze vycházet z toho, jak moc je ten mozek postižený, dítě bude mít psychomotorickou retardaci, jak se to bude projevovat, zatím ale nelze říci,“ dodal.

Soud bude pokračovat v dalších dnech výpovědmi dalších svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám