Hlavní obsah

Roky pomáhala lidem, střelec ji beze slov zavraždil

– Ostrava
Právo, hon, rav

Čtyři desítky let k ní chodili dárci krve do krevního centra v sousedství polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava. Chovala se k nim vždy mile, ochotně, s úsměvem a za oblíbenou ji měly i kolegyně, se kterými byla v kontaktu i po odchodu do důchodu. V úterý ráno ale život bývalé zdravotní sestry z Poruby vyhasl rukou masového vraha, který ji spolu s dalšími pěti lidmi zastřelil z bezprostřední blízkosti nelegálně drženou zbraní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z místa činu před nemocnicí v OstravěVideo: Reuters

 
Článek

Na traumatologickou ambulanci na polikliniku nedaleko svého někdejšího pracoviště šla tato žena s poraněnou rukou. Spolu s dalšími lidmi čekala na ošetření, když krátce po sedmé hodině ranní vtrhl do čekárny Ctirad Vitásek a bez varování a beze slov začal po pacientech střílet.

Střelce z Ostravy měla na policii ohlásit jeho matka

Krimi

Zmíněná zdravotní sestra byla mezi těmi, na koho namířil, a podle informací Práva po střelné ráně do hlavy zemřela na místě. Její totožnost redakce zná, ale s ohledem na rodinu ji nebude uvádět.

„Byla to hrozně hodná sestřička, která vždycky všem pomáhala. Pacienti si ji oblíbili, i když jim brala krev, protože k nim byla velmi šetrná a vstřícná,“ řekl Právu zdroj, který znal dlouholetou zdravotnici osobně.

Kryjte se, střílí se, uslyšela žena v čekárně a bránila svou dceru

Krimi

Smrt této nevinné oběti, která se ocitla ve špatnou dobu na špatném místě, nesou těžce i její děti. Mladší dcera zveřejnila na sociální síti fotografii andělů a zapálených svíček.

Ředitel o ní nevěděl

Skutečnost, že jednou z obětí je bývalá zdravotní sestra, potvrdila včera Právu i primářka Krevního centra Ostrava Zuzana Čermáková. „Je to pravda, paní už byla v důchodu,“ poznamenala.

Martin David bohoslužbaVideo: Aleš Honus, Novinky

Totéž uvedl také ředitel nemocnice Jiří Havrlant, který však o skutečnosti, že zahynula bývalá zaměstnankyně, až do středečního odpoledne nevěděl.

Dále ale celou záležitost nechtěli komentovat. Rovněž oslovený personál krevního centra, které patří pod Fakultní nemocnici Ostrava, odmítl cokoli uvést.

„Opravdu vám nebudeme nic říkat, máme to zakázané,“ uvedly oslovené zdravotní sestry.

Reklama

Výběr článků

Načítám