Hlavní obsah

Řidič zdemoloval na Klatovsku autobus o strom, zkoušku na alkohol odmítl

Právo, Novinky, pab, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U havárie linkového autobusu na Klatovsku zasahovali ve čtvrtek brzy ráno záchranáři. U hotelu Rixi na šumavském Špičáku sjel jeho řidič ze silnice a narazil do stromu. Lehce se přitom zranil. Policistům odmítl dýchnout a nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nehoda autobusu na Klatovsku

Článek

V autobuse nebyli žádní cestující. „Řidič ze svého domácího stanoviště teprve najížděl na linku k první zastávce,“ řekl Jan Holub ze společnosti Arriva, která zajišťuje linkovou dopravu v Plzeňském kraji.

Proč se 42letý řidič odmítl podrobit zkoušce na alkohol, ale nijak nekomentoval.

Řidič neodhadl výšku mostu a udělal z autobusu kabriolet

Koktejl

Podle klatovské policejní mluvčí Dany Ladmanové se nehoda stala po půl páté ráno. „Řidič při průjezdu mírné levotočivé zatáčky vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Opakovaně odmítl dechovou zkoušku stejně jako odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a příčinu nehody šetří,“ dodala Ladmanová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Autobus při nehodě narazil do stromu

Řidiče museli dostat ven z havarovaného vozu hasiči pomocí techniky.

Záběry, ze kterých mrazí: Kamion na D8 zdemoloval kabinu o tunel

Krimi

„Lehce zraněného řidiče dostali ven pomocí nastavovacího žebříku, nikdo další v autobuse necestoval. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali sorbentem,” upřesnili hasiči.

Řidiči hrozí ve správním řízení pokuta až 50 tisíc korun a dvouletý zákaz řízení. Škodu policie vyčíslila na zhruba 3,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám