Hlavní obsah

Řidič vjel na Jičínsku na uzavřenou trať přímo proti závodním motorkám

Jičín

Na uzavřenou závodní trať vjel v neděli řidič Peugeotu 206 v Hořicích na Jičínsku. Závod motocyklů byl včas zastaven a nikomu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na uzavřenou závodní trať vjel v neděli řidič Peugeotu 206 v Hořicích na Jičínsku. Závod motocyklů byl včas zastaven a nikomu se naštěstí nic nestalo. Podle pořadatelů závodů z AMK Hořice řidič auta nerespektoval dopravní značení ani upozornění pořadatelské služby.

"Šlo o velmi nebezpečnou situaci, mohlo dojít k závažným následků. Budeme zjišťovat, proč a jak se mohl řidič na trať dostat," řekl mluvčí policie Aleš Brendl. Právní kvalifikaci případu kriminalisté zatím nestanovili. Jezdcům, kterých bylo na trati 30, se podařilo osobnímu autu vyhnout.

Hořická trať vede po běžných silnicích přes město a okolní lesy a v květnu se po ní jezdí i známý závod 300 zatáček Gustava Havla.

Údajně nerespektoval značky 

Ředitel závodu Tomáš Jenčovský na webu hořické radnice uvedl, že řidič auta nerespektoval zákazové značky a pokyny traťových komisařů. "Několikrát se ho pokusili zastavovat, běželi za ním a téměř mu skákali pod auto. Faktem je, že to bylo kousek od hodně velkého problému, ale naštěstí to dopadlo dobře," uvedl Jenčovský.

Řidič osobního auta se na trať dostal od obce Lukavec a po trati směřoval do města. Auto se podařilo zastavit po desítkách metrů jízdy po trati v úseku zvaném Lošánka. "Emoce z toho jsou ale samozřejmě velké. Jezdci z toho byli hodně špatní, ale na konci se to uklidnilo a spíš převládá názor, že je to selhání onoho jedince," uvedl Jenčovský.

Závod skončil předčasně

Incident se stal v šestém kole závodu třídy superbike, který byl součástí mistrovství Evropy na přírodních okruzích (IRRC). Pořadatelé závod předčasně ukončili a výsledky určili podle toho, jak jezdci projeli pátým kolem.

Úřadující šampion třídy superbike Danny Webb z Velké Británie do druhého odpoledního závodu již nenastoupil. "Odradil ho incident v prvním závodě, kdy uvedl, že byl od automobilu na deset centimetrů a blízko smrti," uvedl motocyklový web eva-moto.com. V prvním závodě Webb obsadil druhé místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám