Hlavní obsah

Řidič v Plzni narazil v plné rychlosti do cisterny s benzinem

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Záchranáři a hasiči zasahovali v pátek před čtvrtou ráno u vážné dopravní nehody v Plzni. Na křižovatce ulic Karlovarská a Lidická narazil řidič osobního automobilu Škoda Superb v plné rychlosti do nákladního vozidla převážejícího 35 tisíc litrů benzinu. Dvoučlenné posádce pomohli ven z vozu svědci, záchranka pak oba převezla do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka s cisternouVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Jel jsem po Lidické ulici. Před křižovatkou, kde byly vypnuté semafory, jsem se rozhlédl a viděl ve směru od centra města přijíždět po hlavní silnici auto. Bylo ale ještě hodně daleko. Tak jsem si řekl jsem, že v klidu projedu a pokračoval jsem v jízdě. Najednou se ozvala rána. Nejdřív jsem si myslel, že mi praskla pneumatika. Ve zpětném zrcátku jsem viděl nejdřív oblak prachu a pak to auto. Setrvačností jsem popojel ještě několik metrů, a pak zastavil,“ řekl Právu řidič cisterny.

Následně zjistil, že vozidlo narazilo do zadního kola návěsu. „Musela to být pořádná pecka, protože je vyhnutá celá náprava. Kdyby se trefil doprostřed, tak tady nikdo z nás už nebyl. Nechci to ani domýšlet, je mi z toho úplně špatně,“ dodal šofér.

Podle svědků jel řidič superbu obrovskou rychlostí. „Asi tři sta metrů před křižovatkou mě předjížděl. Musel to valit hodně přes stovku. Viděl jsem, jak se řítí na tu cisternu v křižovatce. Vůbec nebrzdil. Pak se ozvala šílená rána,“ popsal Právu řidič fordu, který k nehodě přijel mezi prvními.

Octavia v Praze narazila do stromu, řidič zůstal v autě zaklíněn

Krimi

„Uvnitř byli dva mladí kluci. Vytáhli jsem je ven z auta a zavolali záchranku. Samotného mě překvapilo, že po tak děsivě vypadajícím karambolu na tom byli relativně dobře. Spolujezdec se dokonce snažil z místa utéct, policisté ho ale chytili,“ dodal svědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám