Hlavní obsah

Řidič sjel na pražské Kampě do Vltavy, z vody ho vytáhli potápěči

Novinky, jap
Praha

Ze zatím neznámých příčin sjel v pondělí večer starší řidič v osobním voze na pražské Kampě do Vltavy. Z vody ho po několika desítkách minut vytáhli potápěči hasičů. Záchranáři ho museli resuscitovat. Podle policie mohlo jít o pokus o sebevraždu.

BEZ KOMENTÁŘE: Na pražské Kampě spadlo auto do VltavyVideo: Novinky

 
Článek

„Podle tísňového volání mělo v Praze na Kampě, u budovy Sovových mlýnů, sjet auto do Vltavy. Na místo vyrazilo několik profesionálních jednotek, včetně potápěčů," řekl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Kromě hasičů na místo vyrazili také záchranáři a policisté. Ti ještě před příjezdem hasičů, jištěni lany, skočili do Vltavy a zkoušeli řidiče najít. Kvůli velké hloubce ale neuspěli. Stejně tak se řidiče nepodařilo vytáhnout svědkům, kteří se o to snažili ještě před příjezdem záchranných složek.

Podle svědků měl starší řidič s autem do Vltavy nacouvat, a to přímo vedle budovy Sovových mlýnů. Auto tak do vody spadlo z několikametrové výšky.

Ve Vltavě v pražské Troji se večer topili dva opilí muži

Krimi

Hasiči spustili na vodu člun a začali pátrat na hladině. Zároveň vyrazili do vody jejich kolegové - potápěči. A právě ti byli úspěšní. Ve vodě našli auto a v něm řidiče. Vytáhli ho na břeh a předali do péče záchranářům, kteří ho museli resuscitovat. Podle prvotních informací z místa byla resuscitace úspěšná a do nemocnice byl muž převezen ve stabilizovaném stavu.

Hasiči auto pomocí navijáku přitáhli blíže ke břehu a pomocí nafukovacích vaků a speciálního vozu s hydraulickou rukou automobil vytáhli ven z vody. Okolnosti celé události nyní prošetřují policisté. Ti budou také zjišťovat, co nehodě předcházelo.

Muž s magnetem z Vltavy vytáhl ostrou dělostřeleckou minu

Krimi

„Prošetřování celé události je na samotném počátku, zatím nevíme, co přesně bylo příčinou sjetí vozidla do vody,” řekla Novinkám na místě policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policie v úterý dopoledne doplnila, že nemůže vyloučit, že se jedná o sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám