Hlavní obsah

Psala nesmysly o migrantech na Facebooku, teď jí hrozí vězení za šíření poplašné zprávy

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dačice

Sedmačtyřicetileté ženě z Dačicka hrozí trestní stíhání kvůli šíření poplašné zprávy o migrantech. Na Facebooku totiž zveřejnila zprávu, že v Lidéřovicích na Jindřichohradecku u rakouských hranic skupina arabských uprchlíků podřezala zemědělci veškerá hospodářská zvířata. Policie podle ženy následně zadržela 90 migrantů. Nyní jí hrozí až dva roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena 16. července vpodvečer zveřejnila na svém účtu na Facebooku zprávu o tom, že v obci Lidéřovice skupina arabských uprchlíků drobnému zemědělci bezdůvodně podřezala veškerá hospodářská zvířata. Dle tvrzení ženy přežil pouze kůň, který byl bezpečně zavřený,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Hana Millerová.

Podle ženy byla proti uprchlíkům vedena policejní akce. Deset migrantů prý pochytali s pomocí termovize, dalších osmdesát dopadli v okolí Starého Města pod Landštejnem, kde měli uprchlíci dokonce zabrat i obydlený dům. „Žena dále poukazovala na to, že sdělovací prostředky o této skutečnosti samozřejmě mlčí,“ doplnila mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí: Podobné zprávy zneklidňují obyvatelstvo

Na příspěvky upozornil policii jeden z občanů. Případem se proto začali zabývat dačičtí policisté. „Žena nebyla zbavená svéprávnosti, neboť je držitelkou občanského průkazu. Prozatím nevíme, co ji k tomuto jednání vedlo,“ řekla Millerová.

Podle mluvčí je důležité, aby lidé podobné zprávy nešířili, neboť zneklidňují obyvatelstvo. „Monitorujeme různá diskusní fóra a zjistili jsme, že mnoho lidí tuto zprávu bralo jako pravdivou,“ dodala mluvčí.

Anketa

Má být žena za smyšlené zprávy na Facebooku potrestaná?
Ano
42,3 %
Ne
57,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9557 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám