Hlavní obsah

Prováděl stavební práce načerno, prozradila ho krádež

Právo, hon
Ostrava

Z neoprávněného podnikání obvinila ostravská policie 30letého muže, který prováděl stavební práce bez příslušného oprávnění. Během jedné ze zakázek vykradl trezor, což ho prozradilo. O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policie zdokumentovala celkem 22 zakázek na stavební práce, některé i ve větším rozsahu.

„Jeho trestní minulost s 12 záznamy v rejstříku trestu a nedostatečné vzdělání mu zřejmě neumožnily zřízení potřebného živnostenského oprávnění, proto měl zneužít jména či IČ jiných firem, za které se vydával,“ dodala Michalíková.

Zloděj vypustil a rozebral v Ostravě zahradní bazén

Krimi

Potvrdila také, že v jedné restauraci v Ostravě, kde prováděl rekonstrukci bufetu, muž zřejmě odcizil z trezoru větší množství peněz.

Případem se zabývá hospodářská kriminálka. „Téměř všichni svědci shodně uvedli, že stavební firmu poptali přes internet, dostali cenovou nabídku a nakonec zaplatili dohodnutou cenu. Celkem měl takzvaný podnikatel postupně vyúčtovat několik milionů korun, ale ne vždy svou práci odvedl. V mnoha případech stavební činnost sice odpracoval, ale kvalita údajně neodpovídala vyúčtovaným penězům,“ dodala Michalíková.

Zloděj v Ostravě během pár týdnů vykradl 90 aut

Krimi

V současné době je obviněný muž ve výkonu trestu za předchozí majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám