Hlavní obsah

Mladík okradl seniorku s demencí, z konta jí vysál čtvrt milionu

Novinky, kub
Ostrava

Případ hyenismu páchaného na seniorech vyšetřují ostravští kriminalisté, kteří obvinili 23letého muže z podvodu. Podle vyšetřovatelů zneužil mentálního omezení 80leté ženy, které z bankovního konta vybral 250 000 korun. Soud mladíka poslal do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Obviněný ženu kontaktoval v říjnu, znali se podle policie z dřívějška. „Byl si vědom jejích v podstatě nižších rozpoznávacích, paměťových schopností,“ sdělila ve středu mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Nový podvod na seniory. Volá falešný detektiv

Krimi

Nejdřív se podle kriminalistů mladík snažil vybrat několik desítek tisíc korun z banky přímo s asistencí seniorky, transakci se ale nepodařilo dokončit. Jenže po krátké době mu plány vyšly.

„Podařilo se mu získat vzhledem ke zdravotnímu stavu poškozené dispoziční právo k jejímu bankovnímu účtu. Nic již nebránilo v odčerpání více než 250 000 korun,“ upřesnila mluvčí.

Obviněný mladík byl už v minulosti odsouzen mimo jiné za podvod, poškozenou byla rovněž seniorka, které nevrátil půjčené peníze. „Trestní stíhání je vedeno vazebně. Za výše popsané jednání hrozí obviněnému až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám