Hlavní obsah

Propusťte vězně, jinak odpálím bomby na soudech. Autora výhrůžek policie nedopadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v listopadu musela policie nechat vyklidit budovy okresních soudů v Klatovech, Plzni a Domažlicích. Důvodem byla anonymní výhrůžka, jejíž pisatel pohrozil odpálením bomb v těchto objektech, pokud nebudou propuštěni všichni obvinění z plzeňské věznice na Borech. Vyšetřovatelé nyní případ odložili s tím, že se jim autora výhrůžek nepodařilo odhalit.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Anonym zveřejnil svoji hrozbu prostřednictvím webových stránek městského úřadu v Klatovech, kde do sekce, která slouží jako kontakt s veřejností, napsal následující text:

„Umístil jsem výbušné nástražné zařízení u budov okresních soudů podle seznamu, který jsem poslal. Pokud nepropustíte obviněné z věznice v Plzni, začnu odpalovat jednu po druhé.“ Policisté tehdy soudní budovy prohledali, ale žádnou bombu nenašli.

Právo zjistilo, že pisatel vystupoval pod jménem Juri Krailo. Na stránky města se podle kriminalistů připojil přes IP adresu, která využívá služby pro anonymizaci koncového uživatele a jejíž výstupní polohou je Rakousko.

Muž, který vyhrožoval bombou na Hradě, byl obviněn ze šíření poplašné zprávy

Krimi

Policisté případ šetřili jako trestný čin vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci, za což hrozí pachateli až tříletý trest.

„Ani přes všechna provedená opatření, typováním mezi zájmovými osobami, šetřením v zájmovém prostředí s využitím informačních zdrojů se nepodařilo zjistit žádné relevantní informace, které by směřovaly k odhalení pachatele,“ konstatovali vyšetřovatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám