Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič v Kladně skočil na zadní sedačky, BMW s posádkou jelo dál

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Policie v Kladně vyšetřuje 20letého mladíka, který i přes zákaz řízení sedl za volant. Hlídka si ho všimla coby známé firmy a chtěla ho zastavit, BMW ale začalo ujíždět. V autě, kde měl mladík další tři lidi, se při jízdě přesunul na zadní sedačky a za volantem nechal prázdno. Zásah zaznamenala kamera v policejním autě.

Pronásledování řidiče BMW v KladněVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z neděle informovala ve středu mluvčí policie Michaela Nováková, její kolegové si všimli podezřelého vozidla BMW na křižovatce ulic Unhošťská a Pražská.

„Za volantem seděl muž, který má dle místní znalosti policistů vysloven zákaz řízení,” popsala mluvčí důvody, proč chtěli policisté auto zastavit.

Výstražné znamení s nápisem Stop na policejním autě ale na řidiče zapůsobilo opačně a on šlápl na plyn.

Řidič Vespy projížděl v Praze jednu červenou za druhou, naháněly ho tři hlídky

Krimi

„Začal policistům ujíždět a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Když pronásledované vozidlo zabočilo na parkoviště v Unhošťské ulici, bylo jasně vidět, že řidič automobilu skočil na zadní sedačky vozidla, přičemž však nechal zařazen stupeň D v automatické převodovce a vozidlo bez řidiče pokračovalo pomalu dál v jízdě po chodníku,” popsala Nováková.

Řidiče BMW nakopnutého pervitinem zátaras nedostal, v patách měl dvacet hlídek

Krimi

Policisté nakonec hrozili posádce střelnou zbraní a donutili ji tak auto zastavit, z vozidla pak vystoupili čtyři muži ve věku dvacet až devětadvacet let. Podle policie řídil dvacetiletý mladík z Kladna, u kterého se lustrací v systému potvrdilo, že má zákaz řízení.

Policie případ řeší jako maření úředního rozhodnutí a muži hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám