Hlavní obsah

Řidič Vespy projížděl v Praze jednu červenou za druhou, naháněly ho tři hlídky

– Praha
Novinky, kub

Hned tři hlídky pražské městské policie zaměstnal řidič skútru značky Vespa, který odmítl zastavit strážníkům poté, kdy měl projet na červenou. Muž cestou boural, dál ale utíkal a schovával se mezi zaparkovanými auty. Strážníci mu nakonec zablokovali cestu, incident zaznamenala jejich kamera.

Pronásledování řidiče skútru Vespa v PrazeVideo: MP Praha, Policie ČR

 
Článek

O případu ze sobotního večera, který se stal v Libni, informovala v úterý mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Motocyklista nejdřív vyrazil z Koželužské ulice přes Elsnicovo náměstí do slepé Chocholouškovy ulice, kde najel na chodník. „Zde ho jeden člen hlídky začal pronásledovat pěšky, jeho výzev k zastavení si ale muž nevšímal a přes trávník vjel zpátky do Koželužské ulice,” popsala mluvčí.

Autoškola v Pardubicích projela na červenou, zasáhli strážníci

Krimi

Řidič projel další křižovatku na červenou, následovala jízda Voctářovou ulicí do Sokolovské, kde šofér skútru vjel do zákazu a najel na travnatý tramvajový pás, kde Vespu položil. To už mu byla v patách druhá hlídka.

„Z motorky spadl, ale ani to jej nezastavilo a dal se na útěk. Běžel ulicí Za Invalidovnou do Molákovy, kde se strážníkovi, který běžel za ním, schoval. Třetí autohlídka, která poslouchala prostřednictvím radiostanice komunikaci svých kolegů, si při projíždění ulicí U Sluncové povšimla muže schovávajícího se mezi zaparkovanými auty. Když u něj zastavila, dal se na útěk,” uvedla Seifertová.

Muž se v Praze ukájel u zastávky plné lidí, strážníci ho naháněli kilometr

Krimi

Jeden ze strážníků vyrazil za mužem, druhý přejel autem k železničnímu koridoru směrem na Žižkov a zablokoval mu cestu. Pronásledovaný tak podle mluvčí uvízl v pasti a strážníci ho za pomoci donucovacích prostředků zadrželi.

„Při lustraci vyšlo najevo, že 39letý řidič má vysloven zákaz řízení do roku 2022. Odmítl se také podrobit orientačnímu testu na drogy. Případem se nyní zabývají policisté,” dodala Seifertová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám