Hlavní obsah

Řidiče BMW nakopnutého pervitinem zátaras nedostal, v patách měl dvacet hlídek

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přes dvacet policejních hlídek se postupně zapojilo na Brněnsku do pronásledování vozidla BMW, jehož řidič odmítl zastavit kvůli kontrole. Podezřelý šofér si počínal nebezpečně, když vjížděl do protisměru a obcemi se řítil rychlostí přes 100 km/h. Rovněž se dokázal vyhnout zátarasům. Policie ho dopadla po zhruba padesáti kilometrech, když sám zastavil.

Pronásledování zdrogovaného řidiče na BrněnskuVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informoval ve středu mluvčí policie Bohumil Malášek, podle něj na pronásledování došlo jedné víkendové noci.

Hlídka policie chtěla nejdřív zastavit podezřelé vozidlo v Syrovicích, řidič ale začal ujíždět - zamířil na Hajany, pak do Želešic a přes Modřice a Tuřany do obce Dvorska. Ve finále přes Újezd u Brna a Velké Hostěrádky do Dambořic.

Auto jelo místy více než stokilometrovou rychlostí, řidič podle mluvčího projel křižovatku na červenou a několikrát jel v protisměru. Policejní hlídky postupně vytvářely zátarasy a měly rovněž zastavovací pásy, vozidlo se ale pastím vyhnulo.

Policie v Praze střílela po ujíždějícím autě. Pak použila zastavovací pás

Krimi

Zhruba půlhodinová divoká jízda 30letého muže skončila po padesáti kilometrech pronásledování u Dambořic, kde podle Maláška pod tlakem stíhajících hlídek řidič zastavil.

„Při prohlídce našli policisté několik injekčních stříkaček s bílou krystalickou látkou, pravděpodobně pervitinem. Nebylo tedy divu, že řidič měl pozitivní test právě na tuto drogu. Musí tedy počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky,” upřesnil mluvčí.

Po poli i v protisměru. Řidič s policií nalepenou na svém pick-upu uháněl Svitavskem

Krimi

Kromě řidiče byl v autě ještě 42letý muž s 27letou ženou. Policisté dále případ vyšetřují a zjišťují například, jaký vztah měla posádka vozidla k chemikáliím a drogám nalezeným v autě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám