Hlavní obsah

Přítelkyni držel podle obžaloby u hlavy pistoli a chtěl přiznání, že má jiného. Hrozí mu 12 let

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až na 12 let může skončit za mřížemi Pavel Š. (27) z Domažlicka za chování k o tři roky mladší přítelkyni. Podle státního zástupce jí žárlivý partner například držel u hlavy pistoli a chtěl, ať se přizná k známosti s někým jiným. Za vydírání a nebezpečné pronásledování stanul muž ve čtvrtek před Krajským soudem v Plzni.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pavel Š. obžalovaný z nebezpečného pronásledování

Článek

„Z přehnané žárlivosti dlouhodobě a intenzivně pronásledoval poškozenou zasíláním zpráv s neustálými dotazy na to, s kým je a kde byla, nutil ji, aby mu zasílala fotografie svých intimních partií s datem a časem, které měly dokladovat, že v tu chvíli není s nikým jiným. Vyhrožoval jí zabitím a fyzickou likvidací členů její rodiny,“ uvedl žalobce.

Sám obžalovaný u soudu řekl, že ženě nechtěl nijak ublížit. To, že by jí dával pistoli ke spánku, aby se přiznala a řekla mu, jestli má jiného muže, že to jinak zmáčkne, popřel. Vulgární esemesky vysvětlil tím, že ji chtěl od sebe odradit, aby se s ním rozešla.

Podle soudních znalců žena trpí syndromem týrané ženy, který se projevuje neprůbojností, podřízeností a opakovaným tolerováním agrese.

„Jedná se o přecitlivělou osobnost, která snadno podlehla kontrole a psychickému vydírání svého partnera. V době konfliktního soužití trpěla depresemi a úzkostmi z fyzického napadání a vyhrožování smrtí,“ stojí v posudku znalců.

Podle nich až strach o vlastní život aktivoval její pud sebezáchovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám