Hlavní obsah

Prchajícího řidiče výstřel nezastavil, bláto ale ano

Právo, miv
Břeclav

Ani varovný výstřel neodradil dvaadvacetiletého mladíka od snahy ujet policejní hlídce, která se za ním rozjela v Kloboukách u Brna v okrese Břeclav. Honička skončila ve cvíli, kdy jeho mercedes skončil v bahně.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování auta na BřeclavskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„V sobotu odpoledne si všimla hlídka policistů z oddělení v Hustopečích vozidla Mercedes, za jehož volantem seděl řidič, který tam rozhodně nepatřil.

Dvaadvacetiletý muž s vysloveným zákazem řízení si byl zřejmě svého provinění vědom a spolujezdci sdělil, že ho policisté nesmí dostat,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Mercedes zahlédli policisté, když vjížděl do Klobouk nedaleko benzínové pumpy. „Na výstražné světlo modré barvy ani červeně blikající nápis stop nereagoval a ujížděl. V jednu chvíli už to vypadalo, že svůj úmysl vzdá, ale bylo to jen kvůli technickým problémům vozidla. To se umoudřilo na poslední chvíli a řidiče nezastavil ani varovný výstřel,“ dodal mluvčí.

Na hlavním silničním tahu z Brna do Hodonína řidič  zamířil ve směru do Hodonína. Projel obcí Kašnice a v Krumvíři odbočil do vinohradů. Tam honička skončila.

Zběsilý úprk před policií v Praze: Řidiče kradeného opelu zastavily až výstřely

Krimi

„V poli před Násedlovicemi zůstalo auto pachatele zapadlé v ornici. Osádka se ještě vydala na útěk, ale oba policisté nakonec dostihli,“ dodal mluvčí.

Řidič s platným zákazem řízení se bude zodpovídat z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nejspíše se tak zase dostane před soud, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. Po zadržení se podrobil testu na drogy, skončil pozitivním výsledkem a přiznal, že ve čtvrtek užil pervitin a vykouřil marihuanu. Soud tak nejspíše vysloví i verdikt, který se bude týkat zákazu řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám