Hlavní obsah

Zběsilý úprk před policií v Praze: Řidiče kradeného opelu zastavily až výstřely

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidiče v kradeném autě, který vysokou rychlostí projížděl na červenou a nakonec naboural šest aut, pronásledovali v pondělí ráno policisté v Praze. Muž po bouračkách ještě před policisty utíkal, ti použili varovné výstřely a nakonec ho zpacifikovali.

Pronásledování řidiče v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelé vozidlo zaznamenali policisté hlídkující v ulici Jana Želivského. Opel Corsa byl v evidenci kradených aut, policie se ho proto snažila zastavit, řidič ale na výzvy nereagoval a ujížděl po Novovysočanské ulici.

„Ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a také projel na červenou na semaforech. Zběsilá jízda skončila až havárií, když řidič nezvládl řízení, narazil do šesti zaparkovaných aut a dal se na útěk,“ popsal zásah mluvčí policie Jan Daněk.

Bezohledný úprk piráta silnic. V Praze ujížděl policistům v protisměru i na červenou

Krimi

Policisté podezřelého muže dobíhali a při tom použili varovné výstřely. Nakonec ho zadrželi pomocí donucovacích prostředků.

„Pětatřicetiletý muž skončil na policejním oddělení, kde bude muset vysvětlit, za jakých okolností přišel k vozidlu a proč ujížděl pod vlivem drog v kradeném vozidle. Následně bude určena právní kvalifikace případu,“ dodal Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Praze pronásledovali řidiče (zásah z 19. prosince 2019)Video: Policie ČR

K incidentu došlo jen několik dní poté, kdy policisté řešili podobný zásah, při kterém rovněž varovně stříleli. Minulý týden ve čtvrtek pronásledovali řidiče, který projel několik křižovatek na červenou a jel v protisměru. Zběsilá honička skončila jeho nárazem do stromu a marným útěkem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám