Hlavní obsah

Poullainová drogy nevezla, potvrdil konečný test

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Expertíza bílého prášku z vycházkové hole Chantal Poullainové, kterou policie našla před časem v jejím havarovaném autě v Olomouci, s konečnou platností potvrdila, že nešlo o drogu. Výsledky testů tak souhlasí s dřívější hereččiným prohlášením, ve kterém spekulace rázně popřela.

Foto: Martin Tlustý

Pod novým nadjezdem svíští nejen rychlíky z Prahy do Děčína, ale třeba také mezinárodní expresy z Budapešti do Berlína.

Článek

"Znalecké zkoumání jednoznačně vyloučilo přítomnost nějaké omamné či psychotropní látky v nalezené ampulce," řekla v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. ¨

Sama herečka už dříve poznamenala, že se "nejedná o drogu, nýbrž zřejmě o vodní kámen".

Dolejšová uvedla, že neví, co v lahvičce skutečně bylo. "Expertíza byla zaměřena jen na to, aby prokázala či vyloučila přítomnost drogy," vysvětlila.

Přítomnost drog znalci nezjistili ani v hereččině krvi, ve které ale naměřili 0,2 promile alkoholu. Naměřená hodnota odpovídá vypití asi jednoho piva.

Policie zatím nezačala Poullainovou stíhat, podezírá ji však z trestného činu ublížení na zdraví. Herečka francouzského původu totiž již krátce po nehodě přiznala, že na kruhový objezd vjela rychle. Zpočátku také tvrdila, že ji selhal brzdový systém. "Znalci vyloučili technickou závadu na voze," sdělila už včera mluvčí Dolejšová.

Zraněný pár stále leží v nemocnici

Nehoda se stala v polovině července v Olomouci na rondelu u jednoho z místních hypermarketů. Poullainová se svým vozem Ford Galaxy nedala přednost v jízdě a vjela ve velké rychlosti na kruhový objezd, kde se srazila s projíždějícím Renaultem Clio. Řidič renaultu utrpěl vážné poranění pánve a nyní se zotavuje z druhé operace kyčle. Jeho spolujezdkyně se léčí z poranění jater. Poullainová z nehody vyvázla s otřesem mozku po nárazu do airbagu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám