Hlavní obsah

Policie podezírá Chantal Poullain z převozu drogy

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Olomoučtí policisté našli v havarovaném voze Chantal Poullain vycházkovou hůl s tajnou schránkou. V ní byla uložena lahvička a s bílým práškem. Podezřívají proto herečku, že převážela drogu.

Foto: Ivo Šašek

Účastníci Letní školy ve Švihově

Článek

"Co v lahvičce skutečně bylo, případně odkud to pochází, zatím nevíme. Nález šel do laboratoře na rozbor, ale nepředpokládám, že se jedná o cukr do kávy. Předběžně si myslím, že jde o nějakou drogu," uvedl s případem obeznámený kriminalista.

Herečka při vjíždění na kruhový objezd nedala na Pražské ulici přednost vozidlu Renault Clio a narazila do něj se svým vozem Ford Galaxy. V renaultu utrpěli těžká zranění dva mladí lidé ze Šumperka.

"Jejich stav je stabilizovaný," sdělil ve středu Stanislav Kopečný, mluvčí olomoucké Fakultní nemocnice. Dvaadvacetiletý řidič má poranění pánve, jeho o rok starší spolujezdkyně rozsáhlá poranění jater a žeber.

Omámenost spíše způsobil otřes mozku

Nález bílého prášku vyvolal dohady o tom, zda herečka nebyla v době nehody pod vlivem drogy. "To by mohl prokázat rozbor krve, která byla oběma řidičům odebrána. Jeho výsledky však dosud nejsou známy," řekla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Podle některých informací působila Poullain po nehodě jako omámená. "To samo o sobě o ničem nevypovídá. Utrpěla lehký otřes mozku, který jí způsobily airbagy, což by tento stav vysvětlovalo. Drogu bych za ním primárně určitě nehledal," míní jeden z oslovených olomoucký lékařů.

Prohlídka vozu ještě neskončila

Podle Vlachové šetří nyní celou nehodu pracovníci služby kriminální policie a vyšetřování, kteří ji převzali od dopravní policie. "To je běžná praxe u nehod, kde viníkovi hrozí více než tři roky vězení," podotkla mluvčí.

Poullain hrozí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví a pokud by se její vina prokázala, mohla by být odsouzena až k pětiletému vězení.

"Zatím však obviněna nebyla a nebylo ještě ani ukončeno expertní zkoumání jejího vozidla, které má prokázat či vyvrátit její tvrzení o tom, že jí těsně před nehodou selhal brzdový systém auta," dodala Vlachová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám