Hlavní obsah

Policisté dopadli podezřelého z vraždy seniora v pečovatelském domě v Brně

– Brno
Právo, vtk

Brněnští policisté v neděli dopadli muže podezřelého ze sobotní vraždy 88letého seniora v domě s pečovatelskou službou v brněnské Hybešově ulici. Důchodce přepadl třicetiletý muž, který přišel do jeho bytu krást. Muž se k činu doznal, uvedl v pondělí jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil. Útočníka obvinili z vraždy, v minulosti byl několikrát trestán.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž při útoku udeřil oběť do hlavy. Senior na místě zahynul, pachatel si z bytu odnesl mobilní telefon a televizor. Hrozí mu až doživotí.

Muž nejprve nahlédnul ze dvorního traktu do bytu seniora. Důchodce byl tou dobou na návštěvě u sousedky. Lupič dospěl k závěru, že majitel bytu by mohl být bohatý a počkal si na okamžik, kdy se senior bude vracet domů. Napadl jej ve chvíli, kdy muž odemkl dveře bytu.

„Útočník se vtlačil s důchodcem dovnitř. Žádné finance ale po útoku v bytě nenašel,“ uvedl Tržil. I když pachatel z místa uprchl, policisté zajistili dost stop, které vedly k jeho zadržení. Pomohly i záběry z bezpečnostní kamery na domě.

K čemu potřeboval peníze, zda například na placení dluhů či nákup drog, to Tržil neupřesnil. Ukradené věci skončily v zastavárně. Tržil očekává, že soud brzy vezme obviněného muže do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám