Hlavní obsah

Policista tažným lanem zachránil život dívce visící na skále

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Spáchat sebevraždu se nejspíš pokusila skokem ze skály mladá žena v Ústí nad Labem. Na poslední chvíli si svůj záměr ale rozmyslela a zůstala viset na skále. Pomohl jí přivolaný policista, který k záchraně použil tažné lano z auta.

Článek

Událost se stala v pátek pozdě odpoledne. Policistům na linku 158 volající oznámil, že na Mariánské skále visí žena. Na místo ihned vyrazili hasiči a také policejní hlídka.

„Ve chvíli, kdy policisté již ke skále přijížděli, visela žena asi 50 metrů nad převisem a lomcovala sebou. Na místě pak spatřili, jak se žena na srázu drží suché větve a volá o pomoc s tím, že už se neudrží,“ popsala událost mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Jeden z policistů se po srázu spustil za ní a zajistil ji tažným lanem ze služebního vozidla. Situaci mu ovšem dívka neusnadňovala, protože byla opilá a ještě stačila telefonovat.

„Hasiči následně oba dva vyprostili a dívku záchranná služba převezla do nemocnice na psychiatrické oddělení, neboť se pravděpodobně pokusila o sebevraždu,“ doplnila Hyšplerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám