Hlavní obsah

Policie zřejmě má podezřelého, který měl Brno-Jundrov obrat o 8,5 milionu

Brno

Policie zřejmě odhalila podezřelého z podvodu, který mohl radnici městské části Brno-Jundrov neoprávněně odčerpat z účtů 8,5 milionu korun. Uvedl to Jundrovský zpravodaj a potvrdila starostka Ivana Fajnorová (SZ). Bližší informace ale nechtěla uvést s ohledem na pokračující vyšetřování.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z vyjádření zpravodaje vyplývá, že policie odhalila podezřelého. „V současné době je pravomocně zajištěn majetek osoby z tohoto podvodu podezřelé, který činí téměř čtyři miliony korun," uvedla starostka Ivana Fajnorová v radničním plátku. „Zatím ale nikdo nebyl obviněný a ještě to neskončilo, takže se nemůžeme vyjadřovat," dodala pro ČTK.

Městská část má roční rozpočet kolem 35 milionů. Radnice odhalila zmizení peněz z účtů v prvním pololetí letošního roku, a poté se obrátila na policii. O situaci už dříve informovala občany ve zpravodaji, ale z informací nebylo jasné, zda peníze odčerpal člověk z okolí radnice, nebo třeba hacker.

Policie to neřekla ani nyní. „Stále na tom případu pracujeme a máme taktické důvody, proč nemůžeme sdělit informace," uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. Informaci o podezřelém nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Podle ní chybí radnici na splnění všech letošních závazků kolem šesti milionů korun. „To neznamená, že je nemáme vůbec. Na účtu vedlejší hospodářské činnosti z nájmů obecních bytů máme k dispozici přes devět milionů korun. Není možné je ale použít bez souhlasu zastupitelstva města Brna," sdělila starostka.

Byty totiž patří městu a městské části je pouze mají ve správě. Fajnorová proto jednala s primátorkou Brna Markétou Vaňkovou a předsedkyní finančního výboru brněnského zastupitelstva Andreou Pazderovou (obě ODS) o možnosti bezúročné půjčky devět milionů korun na dobu 15 let ze strany města směrem k městské části. Záležet však podle starostky bude na politické reprezentaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám