Hlavní obsah

Z účtů brněnské části Jundrov někdo vysál přes osm milionů korun

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští kriminalisté vyšetřují okolnosti, za nichž zmizelo z účtů městské části Brno-Jundrov téměř 8,5 milionu korun. O případu informovala v Jundrovském zpravodaji starostka Ivana Fajnorová. Policie potvrdila, že prověřuje podezření z podvodu v jedné z městských částí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Když jsme před dvěma měsíci zjistili, že nám z účtů někdo neoprávněně odčerpal 8,5 milionu korun, odmítali jsme této skutečnosti uvěřit. Byli jsme přesvědčení, že se jedná o nějaký omyl. K uspokojivému vysvětlení jsme se ovšem nedopátrali a vše nasvědčovalo tomu, že jsme se stali oběťmi podvodného jednání," uvedla v jundrovském listu starostka Fajnorová. Na případ upozornila Mladá fronta Dnes.

„Zastupitelé i úředníci jsou vázáni mlčenlivostí, bližší informace tedy zatím poskytovat nemůžeme. Účty jsme ihned zabezpečili tak, aby s nimi žádná neoprávněná osoba nemohla disponovat, a spolu s vyšetřováním prověřujeme na úřadě veškeré kontrolní mechanismy, v září pak proběhne hloubková kontrola,” dodala.

Radnice rovněž požádá magistrát o půjčku na plánované investice do doby, než se situace vyřeší.

Mluvčí policie Pavel Šváb ČTK řekl, že policie vyšetřuje podvod na úřadu jedné z městských částí v Brně, podrobnosti ale nesdělil. „Zatím případ prověřujeme pro podezření z podvodu a shromažďujeme všechny informace," dodal.

Městská část Jundrov je jednou z 29 městských částí Brna. Bydlí v ní přes 4000 obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám