Hlavní obsah

Policie vyslechla řidiče mustangu, který boural ve Špindlerově Mlýně

Policie ve čtvrtek vyslechla 30letého řidiče mustangu, který o víkendu boural ve Špindlerově Mlýně. Nikoho zatím neobvinila, protože musí počkat na znalecké posudky. Jejich vyhotovení může trvat měsíce. Při nehodě zahynul zástupce ředitele vojenského zpravodajství Milan Jakubů (49), jeho spolujezdkyně byla těžce zraněna.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarovaný mustang.

Článek

„Dnes v dopoledních hodinách kriminalisté vyslechli 30letého řidiče, jehož zdravotní stav podání vysvětlení umožnil. Policistům poskytl svoji verzi k průběhu dopravní nehody. Do současné doby nebyl nikdo obviněn,“ informovala mluvčí policie Ivana Ježková, aniž by řekla podrobnosti.

Podle ní kriminalisté vyslechli svědky nehody, shromáždili veškeré stopy a vše odeslali znalcům, kteří vypracují posudek na průběh nehody. Podle Ježkové policisté obdrželi 20 poznatků od občanů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Milana Jakubů (vlevo) jmenoval prezident Miloš Zeman do hodnosti brigádního generála 28. října 2017.

Nehoda se stala v sobotu. „My jsme nezávodili. Nedocházelo tam k předjíždění. Byli jsme za sebou. Vezl jsem syna řidiče toho červeného vozu,“ tvrdí řidič o tragédii.

Žádná honička nebyla, tvrdí řidič mustangu o nehodě, při které zemřel generál

Krimi

Zároveň účastník špindlerovského srazu sportovních vozů vzkázal generálově rodině prostřednictvím médií upřímnou soustrast. „Mrzí mne to a chtěl bych té rodině být co nejvíc nápomocen. Protože je to neodpustitelné,“ vzkázal ještě v době své krátké hospitalizace řidič mustangu.

Mustang, jenž čelně narazil do protijedoucí modré škodovky, jel však podle svědků rychlostí hodně nad sto kilometrů v hodině, a to v místě s maximálně povolenou devadesátkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám