Hlavní obsah

Policie shání svědky nehody ve Slaném, kde autobus zabil dítě na zastávce

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný

Policie se v pondělí obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při vyšetřování nehody na autobusovém nádraží ve Slaném, kde minulý týden vjel autobus na zastávku a zabil dítě. Kriminalisté potřebují vyslechnout co nejvíce svědků z místa nehody. Případ z minulého úterý vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti, obviněn dosud nikdo nebyl.

Vyšetřování tragické nehody autobusu ve SlanémVideo: TV Nova

 
Článek

Vyšetřovatelé shánějí očité svědky, kteří by měli pomoci objasnit průběh nehody. Na místě zjistili totožnost několika lidí, které budou v následujících týdnech zvát k výslechům, hledají ale i další svědky. „Čím více svědků, tím lépe,“ sdělila mluvčí policie Michaela Nováková s tím, že lidé se mají ozvat na telefonní číslo 974 873 330 nebo na linku 158.

Policie případ vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti, za které podle trestního zákoníku hrozí v případě nepodmíněného trestu nejméně tři roky vězení. Kriminalisté dosud nikoho neobvinili.

Vyšetřování zabere podle Novákové nejméně měsíc, kdy se očekává vypracování znaleckých posudků z oboru dopravy.

Řídil v pantoflích? Policie prověřuje obutí řidiče autobusu při tragické nehodě

Krimi

Policie zatím nepracuje s konkrétní verzí, vše je ve fázi prověřování. Šofér (59) prý tvrdí, že šlo o technickou závadu. Co konkrétně se podle něj mělo stát, policie nesdělila.

Nehoda autobusu ve Slaném (9. června 2020).Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie se zabývá i obuví, ve které sedl za volant. Svědci na internetových sociálních sítích publikovali fotky řidiče v pantoflích krátce po nehodě. Nováková potvrdila, že policie prověří, zda to mělo vliv na tragédii.

Řidič autobusu z tragické nehody ve Slaném byl zdráv, ve hře je technická závada

Krimi

K nehodě došlo minulý týden v úterý krátce po poledni v Ouvalově ulici na autobusovém nádraží. Prázdný linkový autobus srazil několik lidí na zastávce, nehodu na místě nepřežilo dítě. Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné, jeden z nich skončil v nemocnici.

Ve středu policie informovala, že vyloučila u řidiče zdravotní komplikace, rovněž nebyl pod vlivem návykových látek.

Autobus ve Slaném srazil lidi na zastávce, dítě nepřežilo

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám