Hlavní obsah

Řidič autobusu z tragické nehody ve Slaném byl zdráv, ve hře je technická závada

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný

Policisté vyšetřují okolnosti úterní tragické nehody ve Slaném, kde řidič autobusu vjel na zastávku a vozidlo smrtelně zranilo dítě. Stále není zřejmé, co bylo příčinou nehody, policie nicméně vyloučila zdravotní komplikace u řidiče, alkohol rovněž nenadýchal. Ve hře je mimo jiné technická závada na vozidle.

Nehoda autobusu ve SlanémVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Vyšetřování pokračuje, budeme zadávat znalecké posudky z oboru dopravy,” řekla ve středu Novinkám mluvčí policie Michaela Nováková. Podle ní byly vyloučeny zdravotní komplikace řidiče jako příčina nehody již v úterý po nehodě.

Řidič rovněž nebyl pod vlivem návykových látek. „Zkouška na alkohol stejně jako toxikologické testy byly s negativním výsledkem,” upřesnila mluvčí.

Policisté řidiče (ročník 1961) podle mluvčí již vyslechli, podrobnosti ale vzhledem k počátku vyšetřování nesdělila. „Technická závada je jednou z vyšetřovacích verzí,” zmínila Nováková s tím, že vypracování posudků zabere týdny.

Autobus ve Slaném srazil lidi na zastávce, dítě nepřežilo

Krimi

Jan Holub, mluvčí společnosti Arriva, které autobus patří, uvedl, že firma nyní čeká na výsledky vyšetřování. Řidič je podle něj po nehodě mimo službu.

K nehodě došlo v úterý krátce po poledni v Ouvalově ulici na autobusovém nádraží. Prázdný linkový autobus srazil několik lidí na zastávce, nehodu na místě nepřežilo dítě. Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné, jeden z nich skončil v nemocnici.

Reklama

Související články

Motorkář srazil v Praze malé dítě

Čtyřleté dítě srazil na konci minulého týdne motorkář na pražských Vinohradech. Podle strážníků nezastavil na červenou, dítě odvezli záchranáři do nemocnice.

Výběr článků

Načítám