Hlavní obsah

Autobus ve Slaném srazil lidi na zastávce, dítě nepřežilo

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Prázdný linkový autobus srazil v úterý po poledni několik lidí na zastávce ve Slaném na Kladensku. Nehodu na místě nepřežilo dítě. Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné.

Nehoda autobusu ve SlanémVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce po poledni v Ouvalově ulici na autobusovém nádraží ve Slaném. „Máme informaci o několika zraněných, na místě přistál vrtulník,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Záchranáři k nehodě vyslali tři posádky, lékaře a vrtulník. „Nezletilá osoba utrpěla velmi vážná poranění,” sdělila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová. Dítě podle ní zraněním podlehlo na místě i přes snahu zdravotníků.

Další dospělý člověk skončil v nemocnici s lehkým zraněním, lékaři ošetřili ještě dva lidi, jejichž stav si nevyžádal transport do nemocnice.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vážná nehoda ve Slaném

Proč autobus do zastávky narazil, vyšetřuje policie. „K vyšetřování budou přizváni experti z oboru dopravy,” uvedla bez dalších podrobností policejní mluvčí Michaela Nováková.

Autobus patří společnosti Arriva. Podle jejího mluvčího Jana Holuba šlo o manipulační jízdu bez cestujících. „Autobus byl před devíti dny na pravidelné prohlídce, řidič u nás pracuje přes rok a jsme s ním spokojeni,” uvedl Holub.

„Řidič je ve stavu, kdy nám bohužel nedokáže vysvětlit, co přesně se stalo,  Snažíme se sehnat kontakty, abychom nabídli veškerou pomoc a součinnost a k nešťastné události se postavili čelem,” uzavřel mluvčí Arrivy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám