Hlavní obsah

Řídil v pantoflích? Policie prověřuje obutí řidiče autobusu při tragické nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Policie v případu tragické nehody autobusu ve Slaném, při níž autobus vjel na zastávku a srazil několik lidí, prověřuje také možnost, že řidič měl na nohou pantofle, které jsou ale předpisem zakázány. Vyšetřování nadále probíhá. Při nehodě zemřel malý chlapec.

Vyšetřování tragické nehody autobusu ve SlanémVideo: TV Nova

 
Článek

Řidiče autobusu v pantoflích zachytila kamera televize Nova po nehodě a lidé o této příčině spekulují také na sociálních sítích. „Prověřujeme i možnost, jaká byla obuv řidiče v době, kdy usedl za volant autobusu. Řidič se k tomu zatím nevyjádřil,“ řekla Novinkám mluvčí policie Michaela Nováková s tím, že policisté pracují také s jinými verzemi.

Řidič autobusu z tragické nehody ve Slaném byl zdráv, ve hře je technická závada

Krimi

Podle Jana Holuba, mluvčího společnosti Arriva, která autobus provozuje,  mají šoféři předepsané oblečení, ve kterém smějí řídit.

„Naši řidiči mají jasně předepsanou uniformu. Obuv má být s plnou patou i špičkou. Nebudeme jakkoliv spekulovat a čekáme na výsledky vyšetřování. Policie musí říct, co přesně se stalo,“ uvedl Holub.

Technická závada?

Ve středu policie informovala, že vyloučila zdravotní komplikace u 59letého řidiče. Řidič rovněž nebyl pod vlivem návykových látek. Policisté se také zabývají tím, zda nebyla příčinou nehody technická závada. „Byly zadány znalecké posudky,“ konstatovala Nováková.

K nehodě došlo v úterý krátce po poledni v Ouvalově ulici na autobusovém nádraží. Prázdný linkový autobus srazil několik lidí na zastávce, nehodu na místě nepřežilo dítě. Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné, jeden z nich skončil v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám