Hlavní obsah

Policie rozháněla odpůrce DSSS dělbuchy

Právo, Karel Otcovský
Krupka
Aktualizováno

Na 150 členů a přívrženců Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se v sobotu sjelo do Krupky na Teplicku. Z vlakového nádraží v Bohosudově se krátce po 13. hodině vydali na pochod městem do lokality, ve které žijí především Romové. Tam na ně čekali příznivci iniciativy V Ústí neonacisty nechceme a místní Romové, celkem jich bylo asi 500. Reálně hrozil konflikt mezi účastníky obou shromáždění.

Foto: Karel Otcovský, Právo

DSSS chtěla pochodem Krupkou upozornit na případ brutálního znásilnění a zmlácení malého chlapce dvěma mladými Romy.

Článek

Policie byla od časného rána v pohotovosti, ve městě přichystala řadu bezpečnostních opatření s cílem minimalizovat bezpečnostní rizika a zachovat ve městě klid a veřejný pořádek. To se jí také podařilo.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Mladý odpůrce DSSS tak dlouho nadával těžkooděncům, až skončil v poutech.

Přívrženci DSSS došli krátce před třetí hodinou až do sídliště. Policie vyzvala stoupence antifašistické iniciativy, aby uvolnili cestu soudně povolenému průvodu. Ti však výzvy neuposlechli a policisté je rozehnali dělbuchy. Při zásahu bylo zatčeno sedm lidí, kteří napadali policisty.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Stoupenci antifašistické iniciativy, kteří nechtěli uvolnit trasu pochodu řádně nahlášeného DSSS, byli rozehnáni policejními rozbuškami.

„Nasazena je krajská pořádková jednotka, policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie, kriminalisté, připraveni jsou policejní psovodi se psy a policisté s koňmi. Situaci z výšky monitoruje policejní vrtulník,“ informovala Právo krajská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová s tím, že počet nasazených policistů se odvíjí od aktuální bezpečnostní situace.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Mladý odpůrce DSSS tak dlouho nadával těžkooděncům, až skončil v poutech.

Příznivci krajní pravice chtěli pochodem upozornit na případ, kdy loni v dubnu dva mladí útočníci chtěli okrást dvanáctiletého chlapce. Když zjistili, že nic nemá, brutálně ho zbili a zneužili. Soud jednoho z útočníků poslal na deset let do vězení, odvolací soud mu trest snížil na polovinu.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám