Hlavní obsah

Odvolací soud snížil trest chlapci, který brutálně zbil jiné dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský vrchní soud snížil na polovinu trest pro mladistvého Roma, který se svým kamarádem loni v dubnu brutálně zbil dvanáctiletého chlapce jen proto, že je bílý. Soud snížil původní desetiletý trest na pět let. Že šlo o rasový útok, potvrdil.

Článek

Desetiletý trest bylo maximum, které mladistvý chlapec mohl dostat. Ústecký soud jeho skutek posuzoval jako pokus o vraždu. S tím se pražský soud podle informací aktuálně.cz neztotožnil.

Mladík v Krupce zbil tehdy dvanáctiletého chlapce. Obžaloba zahrnovala pohlavní zneužití, znásilnění, loupež, vydírání a pokus o vraždu ve spolupachatelství.

Druhému útočníkovi, který se na týrání chlapce podílel, soud trest neuložil. Při napadení mu ještě nebylo 15 let.

Ústecký soudkyně Kamila Elsnicová označila jejich jednání za jednoznačný lynč. Při samotném fyzickém napadání útočníci chlapci řekli, že mu udělají to samé, co prý dělal Hitler cikánům.

Těžce zraněný hoch se doplazil na nádraží v Bohosudově, kde mu lidé pomohli. Podle lékařů by bez pomoci během několika hodin zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám