Hlavní obsah

Policie propustila řidičku, která usmrtila policistu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští policisté pustili domů řidičku, která v neděli večer v opilosti a pod vlivem drog narazila na ulici 5. května do policejního vozu, v němž zahynul ostravský policista (32) a jeho kolegyně s kolegou utrpěli vážná zranění. Kriminalisté museli ženu propustit, protože ji zatím z ničeho neobvinili.

Při nehodě v Praze zemřel policistaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Dotyčná byla propuštěna na svobodu. Nebyla dosud obviněna, a tudíž ani pro ni nebyla navržena vazba, protože má trvalý pobyt v ČR a zde i osobní vazby. Je to žena s českým občanstvím, tedy nikoli cizinka,“ řekla ve čtvrtek Právu mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Opilá řidička nabourala v Praze služební auto, policista zemřel

Krimi

Podle deníku Blesk jde o Jitku R. (39), matku dvou dětí, která prý žije v okolí Průhonic, a její nehodě prý předcházela hádka, a dokonce údajně automobilová honička s manželem. Žena navíc ještě před nedělní večerní tragédií nabourala lehce do jiných aut už o pár minut dříve v Nuslích, kde se naštěstí nikomu nic nestalo.

Kriminalisté čekají na posudky

Policejní mluvčí doplnila, že kriminalisté nyní čekají na znalecké posudky a teprve na jejich základě rozhodnou o případném obvinění podezřelé ženy. Expertizy by se podle informací Práva měly týkat samotné nehody a jejích příčin a také alkoholu a drog, které měla žena v sobě, a tudíž i jejího stavu příčetnosti v době nehody.

Policie zatím neobvinila řidičku, která smetla policejní auto v Praze

Krimi

Kdy je policie obdrží, a kdy tedy dojde k možnému obvinění řidičky, to je zatím nejasné. Na dotaz Práva, zda to může trvat i několik týdnů, Siřišťová odpověděla, že i měsíců. Do té doby obvinění nepadne.

To ostatně Právu potvrdil i mluvčí pražských městských žalobců Aleš Cimbala: „Ve věci bylo zahájeno trestní řízení, kdy dozor vykonává Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4. Věc se nachází na samém počátku přípravného řízení ve fázi prověřování. Obvinění v současné době nebylo sděleno žádné osobě.“

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřel 32letý policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám