Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování odstraněného graffiti z Karlova mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie odložila vyšetřování odstraněného graffiti na Karlově mostě. Nebyl podle ní spáchán trestný čin ani přestupek. K odstranění se přiznal Miloslav Černý, který se likvidací graffiti zabývá.

Posprejovaný Karlův mostVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na posun v případu upozornila televize Prima. „Mohu potvrdit, že policie případ odložila, jelikož nevznikla žádná škoda. Nejedná se tudíž o trestný čin ani přestupek,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Foto: ČTK s Seznam Zprávy

Vlevo práce restaurátorky. Vpravo odborníka na odstraňování malůvek.

Sprejeři řádili na Karlově mostě v noci na 16. července. Němci ve věku 23 a 30 let na pilíř mezi Kampou a ulicí U Lužického semináře na Malé Straně nasprejovali nápis o rozměrech pětkrát dva metry. O dva dny později dostali u obvodního soudu podmínku. Němci však nakonec podali odpor a případ se bude řešit u soudu.

BEZ KOMENTÁŘE: Příchod sprejerů k souduVideo: Novinky

Graffiti odstranil na konci července v minulosti odsouzený vrah Miloslav Černý. Ten pro TV Prima nyní uvedl, že mu spadl kámen ze srdce. Byl si jistý, že Karlův most nepoškodil. Nápis měli původně odstranit památkáři, kteří se ale dlouhou dobu neměli k akci.

Černý tvrdí, že dvoumetrový obrazec odstranil během asi dvou hodin vysokotlakým proudem páry. Najatí odborníci se přitom chystali graffiti z národní kulturní památky odstraňovat dva týdny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám