Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče, který najel do skupiny Bělorusů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vyšetřovatelé obvinili čtyřicetiletého řidiče, který minulý týden údajně v opilosti najel u pražského Hlavního nádraží do skupiny čtyř Bělorusů. Jeden z nich srážku s automobilem nepřežil, další utrpěli zranění.

Článek

"Podezřelému bylo sděleno obvinění pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a nedbalostní ublížení na zdraví s následkem smrti," řekl ve středu ČTK zdroj seznámený s vyšetřováním.

Obviněnému hrozí v případě uznání viny za tyto trestné činy až pět let vězení, zákaz řízení nebo peněžitý trest. Zatím je muž stíhán na svobodě.

Tragická nehoda se stala v pondělí 10. října krátce před desátou hodinou. Řidič osobního vozidla Renault Laguna dostal při předjíždění na magistrále ve Wilsonově ulici smyk a najel na chodník do lidí ve chvíli, kdy vystupovali z autobusu. Dva z nich prý náraz odmrštil přes zábradlí, až přepadli do prostoru u Hlavního nádraží, kde parkují vozy taxislužby.

Jedním z nich byl pětatřicetiletý Bělorus, který těžkým zraněním na místě podlehl. Další tři cizinci a také řidič vozu utrpěli středně těžká zranění. Devětadvacetiletý Bělorus má zlomenou nohu, jeho o rok mladší žena vyvázla s odřeninami zad. Další, osmadvacetiletý cizinec utrpěl otřes mozku a zhmožděniny stehna.

"Řidič autobusu utrpěl otřes mozku, krvácel a se stresovou reakcí byl převezen na chirurgii do nemocnice na Karlově náměstí," uvedla mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Následná dechová zkouška podle policie prokázala, že viník nehody pil před jízdou alkohol.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám